ТОП ОФЕРТИ

Унгария - Будапеща и Балатон - обиколна екскурзия
Вашата оценка
8 дни / 7 нощувки
от 1916
лв.
Маршрут:
София - Будапеща – Естергом – Вишеград – Сентендре - Гьодьольо - Балатон – Кестхей – София
Транспорт: Самолет

Унгария - страна разположена на по-малко от 100 000 кв. км, с език, който не се говори никъде другаде и народни песни, каквито не можеш да чуеш на друго място. И това е държава, която се намира в центъра на Европа повече от 1100 години.
Въпреки историческите събития, които опустошават както нейните хора, така и нейните културни ценности и съкровища, Унгария запазва ценно културно и екологично наследство, на което хора от всички краища на света, идват да се насладят.


ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН / София - Будапеща
Излитане от летище София с директен полет на Райън еър до Будапеща. Пристигане в Будапеща и трансфер до хотела. Настаняване и нощувка.

ВТОРИ ДЕН / Будапеща
Закуска в хотела.
Целодневна туристическа обиколка на столицата ще отведе гостите до всички задължителни за разглеждане на паметници и забележителности на Будапеща. Сред тях са Площадът на героите с паметника на хилядолетието, замъкът Важдануняд, Операта, базиликата – ще влезете да я разгледате и отвътре, Синагогата и Парламентът.
По време на обиколката има възможност за обедна почивка в First Strudel House – срещу допълнително заплащане. Собствениците на заведението вярват, че качеството и съдържанието са от съществено значение във всички области на живота. Ще може да опитате щрудели, приготвени със специално внимание и ще разберете и усетите ценностите, които се крият между слоевете.
Приготвянето на щрудел е традиция, която се съхранява от векове, а също и изкуство, тъй като само велики майстори могат да ги подготвят перфектно.
Трудно е да се каже как да се приготви добър щрудел. Мастните слоеве на ефирното му тесто, изтеглени отдавна, също са изпечени в историята, страстта и грижите. Тези прекрасни деликатеси се приготвят в Струдел Хаус по оригинална рецепта, с многогодишен опит, използвайки най-добрите съставки, от унгарско брашно със съдържание на глутен, ръчно изработено, в автентична среда, така че гостите да могат да изпитат нещо специално благодарение на унгарската пшеница и неподражаемите процеси на приготвяне, които са толкова трудни за научаване.
След обяда групата ще посети страната на Буда, квартал на замъка с църквата Матиас и живописния рибарски бастион.
Връщане и нощувка в хотела.

ТРЕТИ ДЕН / Будапеща – Естергом – Вишеград – Сентендре - Будапеща
Закуска в хотела.
Целодневна екскурзия до Дунавския завой.
Дунавският завой на север от Будапеща е един от най-красивите региони на реката, която тече през осем държави. Най-важната характеристика на този регион, както подсказва името му, е огромният завой, който Дунав прави, когато пробива Вишеградските планини.
Първата спирка на екскурзията е Естергом, родното място на първия унгарски крал Стефан I. Градът беше и остана център на католическата църква в Унгария. Катедралата Естергом се смята за една от най-великите църкви в света. Именно в този град може да се намери един от най-красивите възрожденски паметници на страната: параклисът Бакоч и съкровищницата, съхраняващи шедьоври на църковното изкуство.
След посещение на Естергом обиколката води до Вишеград, където могат да бъдат намерени руините на кралска резиденция.
Обяд във Вишеград – срещу допълнително заплащане.
Следващата спирка на екскурзията е живописният и исторически град Сентендре, който се намира на 20 километра от Будапеща, на брега на Дунав. Население от етнически сърби се заселва тук през 17 век. Те построяват своите къщи в бароков и рококо стил, които придават на това място уникална атмосфера и днес. Сентендре винаги е бил популярно място за художници. Част от тази специална атмосфера се дава на града от голямата колония от художници, чиято галерия и изложби са отворени за обществеността.
Връщане в Будапеща. Нощувка в хотела.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН / Будапеща – Гьодьольо - Будапеща
Закуска в хотела.
Тръгваме към Gödöllő, пътуването ще отнеме около 45-50 минути (33 км от Будапеща). Следва посещение на бившата Лятна резиденция на кралица Елизабет (известна като Сиси) в Gödöllő (вторият по големина бароков замък в света - замъкът Грасалкович) - вътрешно посещение - Разходка из парка на замъка до Кралските конюшни и училището за езда.
Пристигайки в парка - създаден от братята Лазар, световни шампиони в надбягвания с карета - гостите са посрещнати с аперитив, закуски и циганска музика. Те ще имат разходка с конска карета, след което следва незабравимо шоу с коне. След шоуто гостите могат да се разходят и да видят животните в стопанския двор, които могат да бъдат намерени само в Унгарската Пуща. След това ще се сервира традиционен унгарски тристепенен обяд с напитки.
Връщане в Будапеща. Нощувка в хотела.

ПЕТИ ДЕН / Будапеща - Балатон
Закуска в хотела.
След закуска потегляме към Балатон. Първата спирка е на Балатонфюред. Тук през 17 век се ражда културата на езерото Балатон за къпане. Добро място за начало разходката през Füred е известния кладенец в 200-годишния Gyógy tér („Лечебен площад“), откъдето можете да се разходите през парка, който е на повече от сто години, и покрай него по пътеката Тагор до езерото. Тя ще ви отведе до едно от най-красивите пристанища на езерото Балатон.
Тихани е село на северния бряг на езерото Балатон на полуостров Тихани. Целият полуостров е исторически квартал.
Центърът на областта е Бенедиктинското абатство, което е основано през 1055 г. сл. Хр. от Андрас (Андрей) I, който е погребан в криптата. Самата църква е възстановена в бароков стил през 1754 г. Все още функциониращото абатство е популярна туристическа атракция поради историческото и художественото си значение. От там, също така, се открива най-добрата гледка към езерото Балатон.
Тихани е известна с ехото си, съществуващо от 18 век. За това ехо са писани стихове, като от Михали Чоконай и Михали Вьорьосмарти, но най-известният е от Янош Гарай, обобщавайки легендата за мястото. Оттогава ехото отслабва поради промени в пейзажа. Другата част от легендата се отнася до „козите нокти“, на брега от Балатон, които всъщност са ъгли на праисторически миди. Според историята е живяла принцеса със златокоси кози, но тя била твърде горда и безсърдечна и била прокълната от царя на езерото да изгуби козите си в Балатон, като остават само ноктите им. Камък, който напомня за крещящото момиче, все още може да се види край селото.
Настяняване в хотела в Балатон. Нощувка

ШЕСТИ ДЕН / Балатон
Закуска в хотела.
Свободен ден на езерото Балатон
Балатон - „Унгарското море” се намира на 100 км от Будапеща; дължината му е 79 м, което го прави най-голямото езеро в Централна Европа. Разделен е на два бряга, които са наистина различни: южният бряг е туристическата част с високи хотели и многобройни плажове, докато на север можете да намерите исторически селища, туристически атракции и забележителности и известни винарни. Отглеждането на вино е традиционно от стотици години по северните хълмове на езерото.
Връщане в хотела, нощувка.

СЕДМИ ДЕН / Балатон – Кестхей – Балатон
Закуска в хотела.
Замъкът Фестетикс Кестхей
Днес ще посетите замъка в Кестхей. Последната си - необарокова - форма той придобива през 1880-те. По чудо е избегнал разрушенията по време на Втората световна война. Като музей на замъка Хеликон той е независим от 1974 г. Библиотеката му от 100 000 тома е единствената пълна аристократична колекция в Унгария, която е останала непокътната. Това е музей (постоянни и временни изложби), конферентен и културен център.
Връщане в хотела, нощувка.

ОСМИ ДЕН / Балатон – Будапеща - София
Закуска в хотела, свободно време, трансфер до летище Будапеща за полет до София. Кацане на летище София.

Цената е пакетна, на човек и включва:
 • Самолетен билет София-Будапеща-София с редовен полет на авиокомпания Ryan air – с включен малък ръчен багаж;
 • Трансфери по цялата програма;
 • 4 Нощувки със закуски в 4* хотел в Будапеща;
 • 3 Нощувки със закуски в 4* хотел в Балатон;
 • Вход в базиликата в Будапеща;
 • Вход в църквата Матиас и Риболовния бастион;
 • Вход в двореца Вишеград;
 • Вход за крепостта;
 • Вход за базиликата в Естергом;
 • Вход за двореца Gödöllő;
 • Напитка за добре дошли и солени питки + обяд от 3 ястия, 2x2 dl вино, минерална вода, кафе + шоу с коне и карети в Lázár Equestrian Park;
 • Вход в Абатството в Тихани;
 • Вход за Национален парк Балатон;
 • Вход в двореца Фестетик;
 • Англо-говорящ екскурзовод;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро;

Цената не включва:
 • Допълнителен багаж - цена при запитване, в зависимост от датата на резервиране;
 • Вечери, обеди и допълнителни лични разходи;
 • Входни такси за обекти, които не са упоменати като включени;
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор;
 • Обяд в ресторант First Strudel house (3 ястия, без напитки) + шоу с приготвяне на щрудели – 49 лв. на човек;
 • Доплащане за обяд – 38 лв. на човек на ден;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.
 • Застраховка Отмяна на пътуване.

Примерно полетно разписание:
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FR5571 София – Будапеща 21:50 22:10
FR5570 Будапеща – София 22:35 00:55
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: ПЕТНАДЕСЕТ /15/
 • В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава.
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Унгария е необходимо да притежавате лична карта или международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане.
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Алианц България", застрахователна полица № 13160203830000001 от 15.01.2020 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: евро


Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет София-Будапеща-София с редовен полет на авиокомпания Ryan air – с включен малък ръчен багаж ДА
Трансфери по цялата програма ДА
4 Нощувки със закуски в 4* хотел в Будапеща ДА
3 Нощувки със закуски в 4* хотел в Балатон ДА
Вход в посещаваните обекти, описани по програмата ДА
Напитка за добре дошли и солени питки + обяд от 3 ястия, 2x2 dl вино, минерална вода, кафе + шоу с коне и карети в Lázár Equestrian Park ДА
Англо-говорящ екскурзовод ДА
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро ДА
Допълнителен багаж - цена при запитване, в зависимост от датата на резервиране ДА
Вечери, обеди и допълнителни лични разходи ДА
Входни такси за обекти, които не са упоменати като включени ДА
Бакшиши за екскурзовод и шофьор ДА
Обяд в ресторант First Strudel house (3 ястия, без напитки) + шоу с приготвяне на щрудели ДА 49 лв.
Доплащане за обяд ДА
Застраховка Отмяна на пътуване ДА
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. ДА 27 лв.
ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
1916 лв.
Будапеща, Унгария
BB
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно