Проект ОПИК

Вашата оценка

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТНА ДЕЙНОСТ

 

Номер на договора

BG16RFOP002-2.095-3589

Наименование на бенефициента

ДРИЙМ ХОЛИДЕЙС БГ ЕООД

Място на изпълнение

Гр. София

 

1.      Кратко описание за същността на проектната дейност, изпълнена за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19.

 

ДРИЙМ ХОЛИДЕЙС БГ ЕООД  е дружество, чиято основна дейност е свързана с международен туризъм като туроператор. Разбира се, в опита си да е максимално полезна за клиентите фирмата ни предлага и туристически услуги за настанявания, тим билдинги, семинари и други и в България. Повече от 10г. дружеството предлага туристически пакети, включващи  ползването на основни туристически услуги за изходящ туризъм и  обслужва  български туристи, насочвайки ги в най-популярните чуждестранни туристически курорти. Освен пълно обслужване на туристите от техния избор на дестинация, до тяхното заминаване,  компанията предлага екскурзии, придружени с квалифицирани представители от наша страна. Служителите ни през последните 5 години са с над 10 годишен професионален опит в сектора. Квалификацията на служителите е много добра, с отлични езикови познания, постигната в годините при работа в областта на туризма и участие в множество обучения. В резултат на пандемията от COVID-19 резервациите и покупката на туристически пакети от нашите клиенти намаляха значително и постепенно спряха. Основните ни партньори са от Турция, Тайланд, Дубай, Йордания, Израел, Малдиви, Индия, Шри Ланка, Мавриций, които страни също са силно засегнати от разпространението на пандемията от COVID-19 в световен мащаб, което доведе до спиране на резервациите и постави под риск съществуването на компанията ни, загубихме доходите си и бяхме застрашени от необратимо излизане от пазара. Вътрешният пазар на туристически услуги през цялата 2020г. остана свит и потреблението беше изключително ниско, тъй като бяха налице рестрикции, свързани с ограничаването на пандемията и забрана за пътуване както в страната, така и в чужбина, включително и продължителни забрани за организирани групови туристически пътувания. От друга страна, за да изпълним заповедите на министъра на здравеопазването след въвеждане на извънредното положение, се наложи да преустановим изцяло дейността си за периода от 17.03.2020 до 25 Юли 2020. Независимо от частичното възобновяването на дейността на фирмата, след отпадане на ограниченията свързани с пандемията от COVID-19 в периода Август- Декември 2020, спадът в оборота на предприятието е значителен в сравнение със същия период за 2019г., като загубите от приходи от дейността на дружеството са повече от 90 %.

 

С получаване на помощта по проекта BG16RFOP002-2.095-3589  дружеството получи подкрепа във връзка с преодоляване на недостига на средства и липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19,   беше ни осигурен оборотен капитал за справяне с и преодоляване на икономическите последствия за дружеството, продължаване на дейността ни за в бъдеще  и стабилност на работните места. Помощта ни осигури устойчивост при осъществяване на дейността на компанията, като недопускане на задлъжнялост, покриване на разходи за текущи нужди, за външни услуги, както и покриване на разходи за оперативен капитал, чиято стойност се калкулира в стойността на предоставяната туроператорска услуга.

 

2. Кратко описание на извършените разходи: 

- Заплатени разходи за текущите нужди на дружеството като разходи за  електроенергия, вода, телефони, интернет,  разходи за наеми и други външни услуги;

- Изплатени заплати на служителите и свързаните с тях осигуровки за сметка на работодателя.

- Заплатени разходи за оборотен капитал, чиято стойност се калкулира пряко в стойността на предоставяната туроператорска услуга.

 

  1. Периодът, в рамките на който са извършени и платени разходите е 13.03.2020 – 31.05.2021 г.
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно