Екзотика - Специални предложения

Почивка в Мексико
Вашата оценка
10 дни / 7 нощувки
от 2965
лв.
Маршрут:
София - Истанбул - Канкун - Инстанбул - София
Дати на отпътуване:
10.01.2020 г. , 28.02.2020 г.
Транспорт: Самолет

-500 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН ЗА ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.11.2019 Г.

Мексико не е само пустиня, евтина работна ръка и такос. Има един град, който е събрал в себе късчета от рая, лукса, историята и мистерията. Най-красивият и предпочитан мексикански курорт е Канкун. Намира се на полуостров Юкатан в мексиканския щат Кинтана Роо, който е бил земя на маите.
Канкун има интересна история. Планиран е като град с идеята да докара чужда валута на мексиканска земя през далечната 1967г. Тогава местната банка с американски партньори прави проучване и започва строителство със стартов капитал от 27 милиона долара. По това време островът е бил обитаван едва от 3-ма души, които се грижели за кокосова плантация и още 117 в Пуерто Хуарес (близко рибарско селище с функция и на военна база).
Повече от 40 години по-късно, островът е дом за над 600 000 жители и любима дестинация на над 4 млн туристи годишно.
Първото, което прави впечатление, са безкрайните бели плажове и тюркоазената вода. На острова има над 250 слънчеви дни, така че ще можете да изследвате спокойно невероятният морски свят по крайбрежната ивица. В Канкун има изобилие от скъпи хотели, първокласни яхти, клубове, дискотеки, бутици, шопинг центрове. Истинска атракция са археологическите богатства, древните руини, индианските пирамиди, отвеждащи в магическата цивилизация на маите.
Почивката ви е допълнена и от възможността за различни водни спортове – плуване, риболов, гмуркане, разходка с делфини. Не пропускайте да се разтъпчете в тропическия остров Конзумел, недалече от Канкун или да посетите курорта Плайа дел Кармен, прочут с интригуващия си подводен свят.
За по-авантюристично настроените туристи огромно забавление е изследването на ценотите и пещерите. “Ценот” е дума от езика на маите, която в буквален превод означава бездна, пропаст. Ценотите са отвори на повърхността, които водят надолу под земята. От научна гледна точка това са сладководни басейни под земята, но за маите са били извор към живота, вход към отвъдното и място за общуване с Боговете. На полуостров Юкатан почти няма сладководни реки, но за сметка на това има мрежа от подземни канали, до които се стига именно през ценотите.
На повърхността приключенията са в джунглата. Природните паркове “Ксарет”, “Гарафон” и аквариума “Хел-ха” предлагат гмуркане, плаване, среща с диви животни.
Канкун се намира непосредствено до Ел Рей (Кралят) – археологическа находка от посткласическия период. Тя включва площади, заобиколени от постройки и няколко платформи, свързани с пътека. Името на тази майска забележителност идва от намерен там скелет, за когото се предполага, че е на последния крал на Маите.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН: София - Истанбул - Канкун
Заминаване от София за Истанбул, с последващ полет за Канкун. Пристигане на следващата сутрин. Посрещане от представител на фирмата и трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване, свободно време и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – ОСМИ ДЕН: Канкун
Закуска. Свободно времe за плаж или екскурзии по желание.

ДЕВЕТИ ДЕН - ДЕСЕТИ ДЕН: Канкун - Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела до обяд. Трансфер до летището за полет до София през Истанбул.


Цената включва:
 • Самолетен билет: София – Канкун – София с включени летищни такси;
 • 7 нощувки в хотел по избор в Канкун или Ривиера Мая;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 15 000 евро.

Цената не включва:
 • Такса за напускане на Мексико, която се заплаща лично на летище и е в размер на 45-50 USD.
 • Разходи от личен характер.

Полетно разписание с Turskish Airlines

Номер на полет Дата Маршрут Излита Каца
TK1032 10.01.2020 г. София - Истанбул 16:00 18:25
TK 181 10.01.2020 г. Истанбул - Канкун 21:40 08:25 (+1)
TK 181 18.01.2020 г. Канкун - Истанбул 09:55 06:00 (+1)
TK1027 19.01.2020 г. Истанбул - София 08:35 08:55

Номер на полет Дата Маршрут Излита Каца
TK1032 28.02.2020 г. София - Истанбул 16:00 18:25
TK 181 29.02.2020 г. Истанбул - Канкун 21:40 08:40 (+1)
TK 181 07.03.2020 г. Канкун - Истанбул 10:10 06:15 (+1)
TK1027 08.03.2020 г. Истанбул - София 08:35 08:55
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
 • от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
 • по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мексико е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 19 100 1315 0000824473 от 07.01.2019 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута - Мексиканско песо

-500 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН ЗА ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.11.2019 Г.

Екскурзии от Канкун:

 • Чичен Ица

Елате и ще бъдете изумени от това вълшебно място. Открийте тайните, скрити от древните маи в Чичен Ица . По време на пътуването се сервира континентална закуска. Комплексът Чичен Ица е основан през 525г. преди Христа и е признат за едно от новите чудеса на света, обявен е от ЮНЕСКО за световно културно наследство. В този впечатляващ комплекс ще видите пирамидата на Кукуклан, стената на жертвоприношенията, Обсерваторията, стената на черепите и най-големият съд, където шепотът се чува на километри далечина поради мощните акустични свойства на структурата си. Чичен Ица привлича хиляди посетители по време на пролетното равноденствие заради феноменалния ефект на сянката на храма на Кукулкан. По това време сянката изглежда като пернат змей, който пълзи по стената на пирамида. И когато огладнеете следва традиционният мексикански обяд (напитките са включени в цената) в ресторанта Hubiku. На връщане се спира за посещение на колониален град Валядолид. Екскурзията продължава около 12 часа, от 07.15 до 19.20ч.

 • Остров Муерес с катамаран

Насладете се на един прекрасен ден на Карибите – разходка с катамаран от Канкун до остров Муерес. По време на пътешествието ще се видите на впечатляващите и изключително красиви коралови рифове в тюркоазените води на Карибско море. Ще имате възможността да се насладите на красотата на Карибите, на пищна тропическа джунгла и на невероятното наследство от цивилизацията на маите. Остров Муерес е едно от природните съкровища на Мексико и истински земен рай. В Isla Mujeres Beach Club ще Ви предложат вкусен обяд на шведска маса. Менюто се състои от разнообразни салати, пържени риби, пиле, ориз , макаронени изделия, картофено пюре, пържени такос, задушени зеленчуци , боб, плодове и десерт. Към безплатните напитки се включват - текила, ром, водка, бира, безалкохолни напитки, плодови сокове и вода. По желание - гмуркане с шнорхел.
Екскурзията продължава от 10.00 до 17.30ч.

 • Острови Контой и Муерес

Ако сте любител на природата трябва задължително да посетите остров Контой.
Очаква Ви 45 минутно пътешествие до острова, по време на което ще бъдете очаровани от кристално чистите води и неописуемите гледки. Вие ще имате възможността да се гмуркате с шнорхел в прекрасния коралов риф Ixlache, смятан за втория по-големина в света. По-късно ще отплавате към най-южната точка на острова, където ще имате възможността да видите фара, рибарско село, както и гнезда на птиците фрегати, пеликани и корморани и ако имате късмет, може дори да видите орел, скатове, костенурки и морски звезди. Докато сте на острова ще посетите музея на флората и фауната, от където можете да се насладите на невероятната гледка към лагуната и мястото, където около 250 вида птици, гнездят на острова. Следва късна закуска на шведска маса. Менюто се състои от печена риба, пиле, гуакамоле , салата, ориз и пресни плодове (с включени напитки) . След това ще имате достатъчно време , за да си починете и да се насладите на слънце, море и пясък. Следва отпътуване към другия карибски остров – Муерес, където ще имате достатъчно време да го обиколите и дори да си направите някои покупки.
Екскурзията продължава от 09.00 до 16.30ч.

 • Вечеря с омари на борда на пиратския кораб Капитан Кук

Изживейте пиратски легенди на борда на галеона на капитан Кук. Насладете се на вкусна вечеря с лобстери, докато гледате грандиозното пиратско шоу. Бумът на оръдието означава, че шоуто е на път да започне. Капитан Кук ще ви бъде домакин и церемониал-майстор за вечерта. Той ще Ви запознае с екипажа си и ще Ви разкаже за невероятните приключения в открито море . Веселбата ще започне със състезания, танци, пиратски шоута и още много други.
По време на вечерята ще Ви сервират самите пирати, но бъдете внимателни докато се храните, може друг кораб да се приближи тихо в тъмнината и да Ви нападне. Не се страхувайте, капитан Кук ще издаде заповеди на хората си да заемат бойни позиции, оръдията са готови за огън. Пирати, въоръжени до зъби с мечове и пистолети ще скочат от такелажа надолу до палубата, където следва бой с мечове между екипажите, озвучен с невероятни звукови и светлинни ефекти.
Вечерята е богата – омари, бюфет от салати, задушени зеленчуци, ориз, печени картофи и десерт. Неограничено количество мексикански напитки по време на пътуването. Ела с нас на това приключение в открито море.
Приключението стартира в 18.30 от пристанището Пуерто Хуарез и приключва на същото място в 22.10.

 • Dolphin Ride

Dolphin Ride е програма, с която ще имате възможността да прекарате много време с делфини във водата и на платформа. Ще имате възможността да плувате свободно с делфините, а също така ще може и да разгледате подводния свят със специални очила. Интересна част от програмата е, че ще получите една голяма целувка от делфин!
Черешката на тортата е обиколка на басейна върху делфин!
Продължителност на програмата – 45 минути.

 • Xplor парк Ривиера Мая
Провокирайте и тествайте собствените си емоции, докато се забавлявате в най-добрият екотуризъм парк в Ривиера Мая – Xplor. Паркът е разположен на площ от 6 мили и разполага с единадесет вълнувъщи въжени линии/пътеки https://www.youtube.com/watch?v=ar1l2bv18VE. Ще изживеете едно пътешествие в джунглата на безспирни превозни средства. Ще се потопите в подземен рай, в който може да плувате заобиколени от сталактити и сталагмити. Следва рафтинг по уникален маршрут и не на последно място богат обяд на блок маса, който ще Ви зареди с енергия.
Цената включва входен билет, обяд и напитки, без трансфери.
Паркът работи от 9.00 до 17.00ч.

 • Wet'n Wild аквапарк Канкун

Wet’N’Wild е единственият воден парк в Какнкун и Ривиера Мая. Намира се в хотелската зона на Канкун и е с площ от 18 акра. Паркът разполага с множество атракции и е подходящ за всички вързасти. Може да направите една впечетляваща езда, да изпробвате множеството водни пързалки. Тук може да изкарате един пълен ден с емоции и неограничени забавления, заобиколени от тропическа растителност и прекрасни пясъчни плажове.
В аква парк Wet’n’Wild храната и напитките са вклюени в цената. Паркът разполага със специализиран ресторант - Caribbean Breeze, който предлага храна по всички вкусове.
Цената включва входен билет, храна и напитки, без трансфери.
Паркът работи от 9.30 до 17.00ч.


 • Tulum Xplorer
Не пропускайте възможността да посетите едни от най-известните и запазени останки от Маите. Разположени са на единствената скала на брега на Юкатан, където маите са избрали да построят този приказен град преди около 1000 години. Тулум е най-значимата археологическа находка от Маите, която е била построена на скалите на Мексиканската част от Карибско море. След Чичен Ица, това е най-посещаваната забележителност, наследена от маите, на Юкатанския полуостров.
Екскурзията стартира от: Scuba Cancun km 5.2 Hotel Zone.
Продължителност: около 3 часа, от 13:30 до 16:30ч.

 • Шнорхелинг приключение с обяд
Потопете се в очарованието на океана по време на това еднодневно пътешествие. Ще имате възможността да се потопите в лазурните води на Карибско море и да се насладите на живописния подводен свят. Този тур е подходящ както за начинаещи, така и за експерти в шорхелинга. Ще получите както екип за шнорхелинг, така и подробна информация.
Приключението с шнорхели включва 2 тура с водач. Един сутринта, който ще Ви откара до 2 рифа. Един в плитки води и един в дълбоки води, навътре в океана. Всеки един разполага с различна екосистема и различен подводен живот. На всеки един от рифовете се стои около 40 минути, преди да се върнете на брега.
Докато сте на брега, ще отседнете в клуб, където ще имате възможността да се насладите на вкусна храна и тропически коктейли, преди да решите дали да си почивате или да се включите в плажен волейбол. Към краят на приключението ще Ви отведем до второ посещение на рифове. Това ще бъде по-късно следобед, когато и температурите и светлината ще са различни, което ще Ви даде един съвсем различен поглед над рифовете. Ще будете озадъчени от гледката в карибските води.
Екскурзията стартира от лобито на хотела около 9.00ч. и е с продължителнот около 9 часа.
Провежда се на английски и испански език.
Храната и напитките са включени в цената.

 • Сафари в Джунглата в Коба
Щатът Quintana Roo има различна и променяща се фауна, като се започне от ягуари до множество насекоми, всичко това във вечно зелените гори. На фона на тази гора, маите са построили Коба, метрополис, който се е изхранвал от 5 езера. Езерата могат да се видят от върха на голямата Пирамида в Коба. Това е най-високата пирамида на Юкатанския полуостров, от която може да се насладите и на джунглата.
Екскурзията стартира от лобито на хотела около 7.00ч. и е с продължителност около 8часа и 30мин.
Провежда се на английски, испански и френски език.
Храната, напитките и трансфера са включени в цената.

 • Карибски карнавал
Карибски Карнавал е парти круиз, който стартира от Канкун и ще Ви отведе в частен Клуб на плажа на остров Мухерес (островът на жените). Круизът е известен с музика на живо, забавни състезания, вкусна вечеря и забавна шоу програма. Всичко това с привкус на латиноамериканска култура.
Приключението стартира от пристанището на Playa Tortugas Канкун.
Продължителност: около 5 часа.


 • Xcaret Tour

Преоткрийте най-известния еко парк на Ривиера Мая. Приключението започва още от момента, в който ще Ви вземат от хотела. Паркът се намира на около 1 час път с кола от Канкун и на 15 мин от Плая Дел Кармен. Ще опитате различни морски приключения като шнорхелинг, плуване с делфини и още много....
Ще посетите развъден център за местна фауна, останки от маите, парк на пеперудите, аквариум с огромно разнообразие от растителност и стотици риби. Турът приключва с грандиозно мекскиканско Xcaret шоу. Това шоу ще Ви разкаже историята на Мексико. Паркът е дом на стотици видове екзотични животни. Ще посетите островът на Ягуарите, ще плувате в кристално чистите води, за да опознаете подземните пещери. Не е нужно да си професионален водолаз - всичко, което трябва е приключенски дух. А за тези от вас, които искат да се възхищават на морския свят, без да се намокрят, не пропускайте да посетите собствения коралов риф на Xcaret. Аквариумът съдържа над 5000 организма от 500 вида в резервоари, съдържащи вода, изпомпвана директно от Карибско море. По време на престоя си в парка, ще се насладите също и на изискан бюфет или мексиканска и интернационална кухня.
Екскурзията стартира от лобито на хотела около 7.00ч. и е с продължителнот около 10 часа.
Провежда се на английски и испански език.
Храната, напитките и трансфера са включени в цената.Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет: София – Канкун – София с включени летищни такси ДА
7 нощувки в хотел по избор в Канкун или Ривиера Мая ДА
Трансфер летище – хотел – летище ДА
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 15 000 евро ДА
Такса за напускане на Мексико, която се заплаща лично на летище 45-50 лв.
-500 ЛЕВА ОТСТЪПКА ЗА ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН ЗА ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.11.2019 Г.


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
2977 лв.
Канкун, Мексико
3150 лв.
Канкун, Мексико
3369 лв.
Канкун, Мексико
3369 лв.
Канкун, Мексико
3467 лв.
Канкун, Мексико
4347 лв.
Канкун, Мексико
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно