Екзотика - Специални предложения

Рио де Жанейро - перлата на Бразилия
Вашата оценка
9 дни / 6 нощувки
от 2656
лв.
Маршрут:
София - Париж - Рио де Жанейро - Париж - София
Дати на отпътуване:
03.10.2021 г.
Транспорт: Самолет

MEGA SALE OFFER -150 лв. на човек до 15.09.2021

Рио де Жанейро - перлата на Бразилия

Рио де Жанейро - перлата на Бразилия! Мечтите се сбъдват в този град - защото всичко тук е толкова приказно, че искате да се потопите в невероятната му атмосфера! Безкрайни плажове с бял пясък и приветливи лица! Градът - празник! А рамката на тази перла е зелени хълмове, синьо небе и ярко слънце. Рио несъмнено е един от най-красивите градове в света. Най-доброто, което Рио де Жанейро може да предложи в едно пътуване!


ДЕН 1 - София - Париж
Отпътуване от София за Париж. Прекачване на летище Шарл дьо Гол на полет за Бразилия.

ДЕН 2 - Рио де Жанейро
Пристигане на летището в Рио де Жанейро. Посрещане от представител на местния партньор. Трансфер до хотел Americas Copacabana https://redeamericashoteis.com.br/americascopacabana/en/ или подобен. По пътя от летището ще се насладите на зелени хълмове, скалисти планини, палми от двете страни на пътя и красиви заливи. С падането на нощта градът е заобиколен от трептяща огърлица - светлините на фавелите! Свободно време за запознаване с града.
Нощувка в хотела

ДЕН 3 - Екскурзия до Корковадо и статуята на Христос
Закуска в хотела. В Корковадо ви очаква полудневна (4 часа) екскурзия до статуята на Христос с рускоговорящ водач. Пристигнете на гарата, откъдето тръгва отворен, екологичен влак, който се насочва през джунглата към върха на хълма Корковадо. От двете страни на железопътната линия се открива спираща дъха гледка към гората Тижука, която е дом на маймуни и други екзотични животни и птици. На върха на хълма Корковадо, на надморска височина от 700 м, стои символът на Рио - статуята на Христос Спасител (38 м), която е издигната през 1931 година. От върха на Корковадо се открива спираща дъха панорама към мегаполиса и околностите му: мостът Niteroi, заливът Гуанабара, ботаническата градина, най-големият стадион в света Маракана, захарната глава и много други.
Трансфер до хотела. Нощувка

ДЕН 4 - Обиколка на града и Захарната глава
Закуска в хотела. Водач ви очаква във фоайето на хотела. Полудневна екскурзия (6 часа) до Захарната глада (планината Пао де Азукар) и обиколка на града в центъра с рускоговорящ гид. Отивате до Прая Вермела (Червения плаж), откъдето ще се качите на лифт нагоре по планината. Първата спирка ще бъде на планината Урка, която разполага с широка наблюдателна площадка, където можете да закусите в ресторант или бар. На самата планина Захарна глава има по-малка площ, но от нея се открива красива гледка към Рио, плажа Копакабана, залива, околните планини, острови в океана, моста Нитерой, статуята на Христос.
След това ще отидете в централните райони на стария Рио, където ще се насладите на старите църкви, манастири, главната катедрала на града, както и сгради, построени в колониален стил.
Трансфер до хотела. Нощувка.

ДЕН 5-7 - Свободни дни
Свободни дни за самостоятелни разходки, отдих на плажа или допълнителни екскурзии.

ДЕН 8 - Рио де Жанейро - Париж
Закуска в хотела. Освобождаване на стаите в 12 часа. Свободно време. Трансфер от хотела до летище за полет до Париж.

ДЕН 9 - Париж - София
Кацане в Париж рано сутринта. Възможност за кратка разходка до Париж. Излитане за България в ранния следобед. Кацане на летище София.


Цените са в лева на човек и включват:
 • Самолетен билет София - Париж - Рио де Жанейро - Париж - София с редовен полет на Air France;
 • 6 нощувки със закуски в хотел Америкас Копакабана или подобен;
 • Екскурзия до Корковадо и статуята на Христос;
 • Обиколка на Рио де Жанейро и Захарната глава;
 • Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро;
 • Екскурзовод на руски език;
 • Съпровождащ представител на Дрийм холидейс.

Цените не включват:
 • Ранно настаняване;
 • Късно напускане;
 • Допълнителни екскурзии (заплащат се в България);
 • Лични разходи.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание:
Дата Номер на полет Маршрут Излита Каца
03.10.21 AF1789 София – Париж 20:20 22:20
03.10.21 AF 442 Париж - Рио де Жанейро 23:25 05:50 + 1*
10.10.21 AF 407 Рио де Жанейро – Париж 15:25 07:40 + 1*
11.10.21 AF1788 Париж - София 15:50 19:35
 • +1 - каца на следващия ден

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 45 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 45 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Самолетната екскурзия ще се осъществи при минимум 15 туриста. В случай, че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50% от пълната сума
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Бразилия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: бразилски реал.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ
заявяват се и се заплащат предварително в България

Екскурзия до тропически остров - цена на човек 163 лв.
Рано сутринта ще отидете до региона Angrga dos Reis (около 3 часа от Рио). От там потегляте на разходка с кораб до тропически остров. Ще видите уникални пейзажи и разкошни плажове. Много често можете да видите развълнувани делфини, гигантски риби, папагали, костенурки и отровни скатове. В морето шхуната спира за тези, които искат да плуват. А на острова ще намерите страхотен обяд на шведска маса. Разхождайки се из острова, плувайки в залива или в басейна - времето бързо лети!
Продължителност на обиколката: 8 часа, в група с англоговорящ гид.

Нощно Рио - Шоу на мулатите - цена на човек 163 лв.
Насладете се на една незабравима вечер в Рио! Придружени от водач, от хотела ще отидете да гледате шоу, изпълнено с горещи бразилски танци: самба и капуейра в изпълнение на много стройни и красиви мулатки. По време на шоуто можете да поръчате вечеря. След края на шоуто ще се върнете в хотела си.
Продължителност: 4 часа.

Полет над Рио с вертолет - цена на човек при минимум 5-ма - 580 лв.
Вертолетната площадка е разположена на Захарната глава, от където, придружен от инструктор, ще летите над Рио де Жанейро. Продължителността на полета е 8-10 минути. Но дори и през това време величествената панорама на безкрайните златни плажове, Ботаническата градина, монументалната статуя на Исус и Рио, лежащи отдолу, добавят адреналин към кръвта и вие ще се възхитите на тази гледка.

Обиколка на Фавела - цена на човек при минимум 4-ма - 139 лв.
Някога войниците от Баия се биели с кралските войски на хълмовете, залесени с дървета, наречени фавела. След войната оцелелите дошли в Рио де Жанейро, за да поискат плащане. Те се установили на Провидънс Хил и останали там. В памет на битката си го кръстили Фавела Хил. Тук се извиват тесни кални улички, по които се простират зловонни канавки. В Рио има общо 700 фавели. Фавелите не са дом само на крадци и наркодилъри. Има техници и служители или можете да наемете стая. Можете да стигнете до тук с разрешението на местния кръстник. Полицията не влиза тук. В тесните улици има оживена улична търговия. Има и свободен пазар за храни и занаяти. Той има свои вътрешни закони. С джип ще се разходите из Росиня и ще се върнете в хотела си.

Екскурзия до стадион Маракана - цена на човек при минимум 4-ма - 182 лв.
Маракана "- официалното име на стадион „Марио Филхо" - първият футболен стадион в Бразилия, в миналото - най-големият в света. Строежът на „Маракана“, кръстен на малка река, течаща наблизо, започва през 1948 г., в подготовка за Световната купа през 1950 г. Строителството обаче е завършено едва до 1965 г. Той се превръща в националния стадион на Бразилия. Построен със средства от градската хазна, той все още е градска собственост. Стадионът е с овална форма. Покривът на покрива е фиксиран на конзоли, а полето е отделено от трибуните с ров с вода. В непосредствена близост до главната арена е Maracanasinho, закрита спортна зала, където се провеждат състезания по бокс, тенис мачове, както и различни фестивали и концерти. Ще посетите музея на стадиона и ще видите отпечатъците на най-известните футболни играчи в света на стадиона.Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет София - Париж - Рио де Жанейро - Париж - София с редовен полет на Air France; ДА
6 нощувки със закуски в хотел Америкас Копакабана или подобен ДА
Екскурзия до Корковадо и статуята на Христос ДА
Обиколка на Рио де Жанейро и Захарната глава ДА
Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус ДА
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10000 евро ДА
Екскурзовод на руски ДА
Съпровождащ представител на Дрийм холидейс ДА
Ранно настаняване ДА
Късно заминаване ДА
Екскурзия до тропически остров ДА 163 лв.
Нощно Рио - Шоу на мулатите ДА 163 лв.
Полет над Рио с вертолет ДА 580 лв.
Обиколка на Фавела ДА 139 лв.
Екскурзия до стадион Маракана ДА 182 лв.
MEGA SALE OFFER -150 лв. на човек до 15.09.2021


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
2656 лв.
Рио де Жанейро, Бразилия
BB
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно