Екзотика - Специални предложения

Почивка в Момбаса, Кения
Вашата оценка
9 дни / 8 нощувки
от 2907
лв.
Маршрут:
София-Истанбул-Момбаса-Истанбул-София
Дати на отпътуване:
02.10.2021 г.
Транспорт: Самолет

Кения - страна на безкрайната савана, родина на слонове, антилопи и жирафи и най-високите планини в Африка. Тук прекрасно съжителстват дивата природа, древните цивилизации и развитата туристическа инфраструктура. По удивителен начин са съчетани море и планини, реки и езера, цветущи градини и безводни пустини. Кения е едно от най-подходящите места за сафари, което в превод от суахили означава „ пътешествие“. На територията на Кения се намират едни от най-големите естествени паркове, в които живеят по-голяма част от животинските видове на този континент.

ПЪРВИ-ВТОРИ ДЕН - София - Истанбул - Момбаса
Полет София-Истанбул-Момбаса. Пристигане на летището в Момбаса. Трансфер до избрания хотел, настаняване, свободно време за плаж и екскурзии и нощувка.

ТРЕТИ-ОСМИ ДЕН - Момбаса
Свободно време за плаж. Възможност за допълнителни екскурзии. Нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН - Момбаса-Истанбул-София
Закуска, освобождаване на стаята до 12 ч. Трансфер до летището в Момбаса за полет до София.

Цените са в лева на човек и включват:
 • Самолетен билет София-Истанбул-Момбаса-Истанбул-София с включени летищни такси;
 • 8 нощувки в избрания хотел с избрания тип хранене;
 • Трансфер летище-хотел-летище;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро.

Цените не включват:
 • Виза
 • Лични разходи.
 • Допълнителни екскурзии - заплащат се предварително в офиса;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

ВИЗА ЗА КЕНИЯ
 • Първи вариант - онлайн през посолството в Берлин на следния адрес https://evisa.go.ke/evisa.html - цена 50 USD
 • Втори вариант - полага се при пристигането. Цена 50 USD; В страната се влиза с обикновен международен паспорт, валиден минимум 6 (шест) месеца от датата на влизане в страната. Необходимо е да се попълни предварително визов формуляр, да се плати таксата за визата и да се носят 2 цветни актуални снимки паспортен вариант. В паспорта Ви трябва да има поне една цяла свободна страница, за да може върху нея да бъде положена входната виза за страната. На гърба на тази страница не следва да има друга положена по-рано виза, освен печати от граничен контрол.

Полетно разписание:
Ден Маршрут Излита Каца
04.09.2021 София–Истанбул 09:55 11:25
05.09.2021 Истанбул–Момбаса 20:20 03:25 на 05.09.2021
12.09.2021 момбаса–Истанбул 04:55 11:55
12.09.2021 Истанбул–София 19:15 20:35

Ден Маршрут Излита Каца
02.10.2021 София–Истанбул 09:55 11:25
03.10.2021 Истанбул–Момбаса 20:20 03:25 на 03.10.2021
10.10.2021 Момбаса–Истанбул 04:55 11:55
10.10.2021 Истанбул–София 19:15 20:35
 • Полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на отпътуване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване
 • Виза

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Кения е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане и виза
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: Кенийски шилинг

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ - осъществяват се при минимум двама записани

Двудневно сафари из Хълмовете на Шимба - Цена 331 лева на човек
Цената включва: трансфер, закуска, обяд и вечеря. Дати на провеждане 01.04.2021 и 06.05.2021 година.
Парка е разположен високо в хълмовете над Южното крайбрежие, и е най-известен със стадата редки антилопи Сабле, които пасат в хълмовете. Слонове живеят в тропическите гори и могат да се видят жирафи, зебра и щраус. Има голямо разнообразие от птици и пеперуди. Въздухът в парка е чист и хладен и това е красива зона, в която можете да си починете от горещите температури на брега.

Ден 1: Момбаса - Хълмовете на Шимба (50 км - 2 часа)
Сутрешен трансфер от вашия хотел до Хълмовете на Шимба, започвайки с кратко сафари в парка, продължаващо до водопада Шелдрик (тръгване от Момбаса в 06:55 ч. за хотели на Южното крайбрежие и в 05:45 ч. сутринта за хотели на Северно крайбрежие). Дълбоко в долината на реката на Националния резерват се намира невероятният водопад Шелдрик с височина 82 фута с естествен басейн в подножието. Потапянето в прохладната чиста вода на водопада или в басейна е доста освежаващ след разходката (разходката до водопада Шелдрик може да бъде тежка за възрастни хора и трябва да се извършва само от клиенти, които са във физическа форма. Клиентите, които предпочитат да пропуснат разходката, ще продължат с джипа). След разходката, продължавате със сафарито из парка, придвижване до хижата за късен обяд (включен). Следобед ще се отпуснете в хижата и ще се насладете на грандиозен африкански залез, потъващ зад спокойния силует на планината Усамбара в съседна Танзания. Там има резерват на слонове Мвалуджандже, от вашето местоположение могат да се видят слонове. Вечеря в хижата –включена в цената. Нощувка.
Ден 2: Хълмовете на Шимба - Момбаса (50 км - 2 часа)
След ранна закуска в хижата, продължава сафарито в парка, като постепенно ще достигнете до плажния си хотел, преди обяд (пристигането в Момбаса в 13:00 ч. за хотели на Южното крайбрежие и 13:30 ч. за хотели на Северното крайбрежие).

Двудневно сафари из Хълмовете на Тайта - Цена 473 лева на човек
Цената включва: трансфер, закуска, 2 обяда и вечеря. Дати на провеждане 30.03.2021, 01.04.2021, 04.05.2021 и 06.05.2021 година.
Резерват Хълмовете на Тайта: този компактен парк, където можете да се отправите директно на сафари в търсене на 50 вида бозайници. Добра комбинация от красиви пейзажи, добро наблюдение на птици и прилични популации на бозайници, също където лъвовете и слоновете често се виждат.
Резерват Нгутуни: е най-известен със своето фантастично разнообразие от диви животни, включително лъв, гепард, слон, бивол, както и огромно разнообразие от равнинен дивеч и птици.

Ден 1: Момбаса – Резерват Нгутуни - Резерват Хълмовете на Тайта (200 км - 4 часа)
След ранна закуска във вашия хотел в Момбаса, ще се срещнете с вашия водач в лобито на хотела (за хотели на Южното крайбрежие взимането е в 05:05 ч., а за хотели на Северно крайбрежие в 06:00 ч.). Ще потеглите на север, по главната магистрала към Найроби, следвайки трасето на железопътната линия, построена от британците, в края на XIX век. Пътят минава през складовете и работилниците в покрайнините на Момбаса, като се изкачва стабилно и скоро обширните равнини на Цаво стават видими в далечината, а на хоризонта се търкалят хълмовете Тайта. Ще навлезете в резервата Нгутуни, граничещ с източно Цаво, за сафари. Обяд в хижа в Нгутуни с изглед към езерото (обяда е включен в цената). Следобед ще продължите към резервата Хълмовете на Тайта, пристигайки в хижата Salt Lick, построена върху кокили с изглед към езерото, където животните идват на водопой. Около 16:00 ч., ще потеглите отново на сафари, със завладяваща гледка към хълмовете Тайта. Резервата е домакин на различни видове птици и животни, които включват лъвове, слонове, жирафи и зебри. По-късно ще се върнете в хижата, за да се насладите на вечерята. Нощувка.
Ден 2: Резерват Хълмовете на Тайта - Момбаса (200 км - 4 часа)
Ранно сутрешно сафари из резервата (около 06:30 сутринта). В ясен ден внушителното великолепие на заснежената планина Килиманджаро може да бъде видяна, на връщане към хижата за закуска. Около 09:30 ч., след закуската, продължавате със сафарите до обяд (обяда е включен в цената). Следобед потегляте към Момбаса, пристигане вечерта (18:00 ч. за хотели на Южното крайбрежие и в 17:00 ч. за хотели на Северно крайбрежие).

Двудневно сафари из национален парк Цаво Изток – Цена 471 лева на човек
Цената включва: трансфер, закуска, обяд и вечеря. Дати на провеждане 30.03.2021 и 04.05.2021 година.
Национален парк Цаво: Паркът формира най-голямата защитена зона в Кения и е дом на повечето от по-големите бозайници: червен слон, носорог, бивол, лъв, леопард, хипопотам, крокодил, водолюбиви, антилопа малък Куду, антилопа Геренук и изобилен птичи живот.

Ден 1: Момбаса – Национален парк Цаво (300 км - 6 часа)
След ранна закуска във вашия хотел ще се срещнете се с водача си на лобито на хотела (за хотели на Южното крайбрежие трансферът е в 06:00 ч. и хотели на Северно крайбрежие в 07:00 ч.). Потегляте на север, по главната магистрала към Найроби, следвайки трасето на железопътната линия, построена от британците, в края на XIX век. Пътят минава през складовете и работилниците в покрайнините на Момбаса, като се изкачва стабилно и скоро обширните равнини на Цаво стават видими в далечината, а на хоризонта се търкалят хълмовете Тайта. Влизате в национален парк Цаво (12 000 кв. км) през портата Бучума, тук водачът ще отвори покрива на вашия автобус, за да можете да усетите вятъра в косите си. Добре дошли в Африка, сафарито започна! Цаво е най-големият национален парк в Кения и е разделен на Изток и Запад от магистралата. Ще пристигнете във вашата хижа в източната част на парка навреме за обяд (включен в цената), а по-късно ще се насладите на време за релакс, преди да тръгнете обратно в парка за следобедното си сафари. Връщате се в хижата по залез слънце за вечеря (включена в цената). Нощувка.
Ден 2: Национален парк Цаво - Момбаса (300 км - 6 часа)
Започвате деня с рано сутришно сафари, връщайки се в хижата за закуска. След закуска, освобождаване на стаите и отпътуване за Момбаса, пристигане в плажния ви хотел следобед (в 14:30 ч. за хотели на Южното крайбрежие и в 13:30 ч. за хотели на Северно крайбрежие).


Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет София-Истанбул-Момбаса-Истанбул-София с включени летищни такси ДА
8 нощувки в избрания хотел с избрания тип хранене ДА
Трансфер летище-хотел-летище ДА
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро ДА
Виза (Посолство на република Кения в Берлин: https: ДА
Градски такси - плащат се на място ДА
Лични разходи ДА
Допълнителни екскурзии - заплащат се предварително в офиса ДА
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. ДА 27 лв.
Двудневно сафари из Хълмовете на Шимба 331 лв.
Двудневно сафари из Хълмовете на Тайта 473 лв.
Двудневно сафари из национален парк Цаво Изток 471 лв.
ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
2907 лв.
Момбаса, Кения
HB
2941 лв.
Момбаса, Кения
HB
3185 лв.
Момбаса, Кения
HB
3327 лв.
Момбаса, Кения
HB
3899 лв.
Момбаса, Кения
AI
3957 лв.
Момбаса, Кения
AI
4016 лв.
Момбаса, Кения
AI
4268 лв.
Момбаса, Кения
AI
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно