Русия

Величието на Русия - Москва и Санкт Петербург
Вашата оценка
8 дни / 7 нощувки
от 2146
лв.
Маршрут:
София - Москва - Санкт Петербург - Москва - София
Дати на отпътуване:
02.04.2021 г. , 16.04.2021 г. , 30.04.2021 г. , 14.05.2021 г. , 21.05.2021 г. , 04.06.2021 г. , 18.06.2021 г. , 09.07.2021 г. , 23.07.2021 г. , 06.08.2021 г. , 20.08.2021 г. , 03.09.2021 г.
Транспорт: Самолет

-300 лева ОТСТЪПКА за ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН до 15.10.2020

Москва е икономически, културен и научен център на Русия и Източна Европа, най-големият град (както по население, така и по площ) на европейския континент. Вторият по големина град в Русия, Санкт Петербург с основание се нарича "културна столица на Русия”. Град с пет милиона души население, той всяка година привлича близо седем милиона туристи,
от които около половината са чуждестранни гости, идващи от цял свят. Санкт Петербург е основан от първия Император на Русия, цар Петър Велики през 1703 г.

ПРОГРАМА

Първи ден
Отпътуване от летище София с полет на „Bulgaria Air” в 15:55 часа. Кацане в Москва на летище Шереметиево 18:40 часа, терминал F. Посрещане от български екскурзовод и трансфер от летището до хотела. Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

Втори ден
Закуска. Среща с екскурзовода в лоби бара на хотела в 09:00 часа. Панорамна обиколка на Москва с автобус: Храм Христос Спасител – символ на възраждащата се християнска Русия, Московските булеварди, Московския университет, Театралния площад, ул. Тверская, Сталиновските небостъргачи. Посещение на Червеният Площад – политическият център на Руската федерация, събора на Василий Блажени, изграден през 16 век в чест на превземането на Казан от Иван Грозни, Спаската кула, ГУМ-а - най–старият търговски дом в Русия, мавзолея на Ленин. 13:00-14:00 обяд в местен ресторант включен в цената. След това продължаваме със екскурзия по територията на Кремъл. Кремъл бил построен по заповед на Княз Юри Дългоруки през 1156 г. като дървена крепост. Оттогава е дострояван многократно. Сегашният си вид получава през XV век под ръководството на италиански архитекти, след като седалището на Православната църква е преместено в Москва. Посещение на Катедралния площад, ограден от катедралите Успенски събор, Камбанарията „Иван Велики“, Благовещенски събор, Катедралата “Архангел Михаил” и Катедралата на Дванадесетте апостола. Това са най-известните отворени за посетители храмове. Кремъл представлява един от най-добрите примери за съчетание между типични руски храмове и средновековна архитектура. Известни са също така и най-голямото оръдие „Цар топ“ и най-голямата камбана „Цар камбана“, направени за удоволствие на руските царе.
Посещение на Елмазен фонд в Московски Кремъл по желание. Експозицията представлява уникална колекция на скъпоценности на Императорската фамилия, включително там се намират Голяма и Малка императорски корони. Отпътуване за хотела. Свободно време. Нощувка.

Трети ден
Закуска в хотела. Среща с екскурзовода в лоби бара на хотела в 10:00 часа. Посещение на Третяковската галерия – една от най-богатите художествени галерии в Русия, където могат да се видят картини на най-известните руски художници. 12:30-13:00 обяд в местен ресторант включен в цената. Екскурзия с метро до Старый Арбат - една от основните забележителности на Москва, пешеходна улица с много сувенирни магазини, кафета и старинни сгради. Историята на Арбат започва преди 500 год. и обликът и се променя до края на 19 в. Екскурзията приключва към 17:00 часа. Връщане в хотела с Московското метро, попътно ще се насладите на уникалните и богато украсени станции на метрото по линия „Кольцевая“. Нощувка.

Четвърти ден
Закуска в хотела. Среща с екскурзовода в лоби бара на хотела в 10:00 часа. Освобождаване на хотела и отпътуване за Коломеское .Посещение на Дворец-лятна резиденция на руските царе-най известен от тях Алексей Федорович Романов. Изцяло направен от дърво,с типично руски орнаменти от злато,той много впечатлява с украсата си. Беседа в двореца,разглеждане на мъжката част на Двореца. 12:30-13:00 свободно време за обяд в парка на комплекса - заплащане на място. Отпътуване от Коломеское и трансфер до Ленинградската гара в Москва. Отпътуване за Санкт Петербург със високоскоростен влак – Сапсан 15:30-19:16 - пътуването ще продължи около 4 часа с скорост 250 км/ч. Пристигане в Санкт Петербург и настаняване в хотела. Свободно време в Санкт Петербург.
Вечеря в Литературното кафене срещу допълнително заплащане – известен ресторант, който се намира в сърцето на града, на ъгъла на Невски проспект и кея на река Мойка, от който е тръгнал на дуел А.С.Пушкин и бил смъртоносно прострелян от Дантез. Тук ще опитаме кухнята от това време, и ще се потопим в атмосфера на Петербург от 19 век, слушайки руски романси и музика на живо. Нощувка.

Пети ден
Закуска. Среща с екскурзовода в лоби бара на хотела в 09:00 часа. Панорамна обиколка на Санкт Петербург, по време на която ще се насладите на най-ценните паметници на богатата история на града и оригиналната архитектура, грижливо съхранена, като част от световното културно наследство. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра, Дворцовия площад, Василевски остров и Невски проспект и крепостта „Петър и Павел“. Свободно време за обяд от 13:00 до 14:00 часа, който не е включен в цената. Свободно време в центъра на града. Нощувка.

Шести ден
Закуска. Среща с екскурзовода в лоби бара на хотела в 09:00 часа. Отпътуване за Eкатерининския дворец и парка в Царско село. Паркът на Летния дворец е един от най-красивите паркове на бившите резиденции на руските императори. Тук можете да усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Трудно можете да си представите, че дворецът е възстановен напълно само преди няколко години. Реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала мистериозно по време на Втората Световна Война. Свободно време за обяд 13:00-14:00 включен в цената. Посещение на Петерхоф - този поразяващ въображението архитектурен ансамбъл от дворци и паркове, възникнал в южния край на Финския залив около лятната резиденция на император Петър Велики, е наричан Петродворец. Сред великолепните дворци и паркове са разположени 176 фонтана с най-различни размери, форми и стилове. Дворецът превъзхожда по великолепие френския Версай и е наричан “Столицата на фонтаните”. Свободно време в парка. Връщане в Санкт Петербург около 17:00 часа. Нощувка.

Седми ден
Закуска. Среща с екскурзовода в лоби бара на хотела в 09:00 часа. Посещение на „Ермитажа“. Безценната колекция на музея обхваща пет исторически сгради, най-забележителна от които е Зимният дворец – бившата резиденция на руската кралска фамилия. Стаите му, декорирани с мрамор и злато, са изящен декор за съкровищата на „Ермитажа“. Колекцията на музея съдържа над 3 милиона експонати, сред които картини на Леонардо да Винчи, Рафаел и други известни творци. Свободно време за обяд 13:00-14:00 включен в цената. След това ще посетим църквата „Възкресение Христово“, една от най-големите забележителности на града, впечатляваща както с архитектурата си, така и с богатата си вътрешна декорация от изящни мозайки. Екскурзията приключва с трансфер до хотела около 17:00 часа. Свободно време. Нощувка.

Осми ден
Закуска. Среща с екскурзовода в лоби бара на хотела в 08:00 часа. Отпътуване за Москва със скоростен влак Сапсан по разписание 09:00-13:00 часа. Пристигане в Москва на обяд. Обяд по пътя за летището. Трансфер до Летище Шереметиево за полет до София в 19.35 часа. Кацане в София в 22.30 часа.

ЦЕНИТЕ СА В ЛЕВА НА ЧОВЕК И ВКЛЮЧВАТ
 • Самолетен билет София-Москва-София с включен чекиран багаж до 23 кг и 8 кг ръчен багаж
 • 3 нощувки със закуски в 3* хотел в Москва
 • 4 нощувки със закуски в 3* хотел в Санкт Петербург
 • 4 обяда по време на екскурзионни дни 2, 3, 6 и 7
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро
 • Екскурзовод на български език
 • Водач от България от страна на туроператора при минимум 30 човека група
 • Слушалки за превод на български по време на екскурзиите и в музеите
 • Входни такси за упоменатите обекти, включени в програмата
 • Панорамна обиколка на Москва с автобус
 • Екскурзия до Кремъл
 • Екскурзия до Третяковска галерия
 • Екскурзия из най-хубавите Московски метростанции и Стари Арбат
 • Екскузия до Коломенское с вход за двореца
 • Билет за скоростен влак Москва-Санкт Петербург-Москва, икономична класа
 • Панорамна обиколка с много спирки на Санкт Петербург-Москва
 • Екскурзия до Царско село (днешен Пушкин) с посещение на Екатерининският дворец и парк
 • Екскурзия до Петерхоф без вход за двореца
 • Екскурзия до Ермитажа с посещение на най-известните зали на Зимния дворец
 • Екскурзия до църквата „Възкресение Христово“

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА
 • Виза за Русия – 120 лева – необходим задграничен червен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане в България и 1 паспортна цветна снимка
 • Вечери в хотелите по програмата - 231 лева на човек за целия престой
 • Бакшиши за екскурзовод и шофьор
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.
 • Разходи от лично естество

Примерно полетно разписание
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FB 363 София-Москва 15:55 18:40
FB 364 Москва-София 19:35 22:30
 • Важно: полетното разписание подлежи на пре-потвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: 20
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Виза - две цветни паспортни снимки от последните 6 месеца с размери 3,5 см на 4,5 см и минимум две празни страници в паспорта
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места в самолета едно до друго.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Русия е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране. Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Алианц България", застрахователна полица № 13160203830000001 от 15.01.2020 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: рубли

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ БЕЗ ЕКСКУРЗОВОД И ТРАНСФЕРИ– записване в България
 • Вечеря в Литературно кафене – три-тепенно меню 35 лева на човек при минимум 10 записани
 • Вход за Диамантения фонд – 106 лева на човек при минимум 3-ма записани
 • Вход за Музей на Космонавтите в Москва – 8 лева на човек
 • Билет за мини-круиз по река Москва (продължителност 45 минути) – 16 лева на човек
 • Билет за мини-круиз по река Нева – 45 лева на човек
 • Билет за Музей Фаберже в Санкт Петербург – 15 лева на човек без екскурзовод или 25 лева с екскурзовод
 • Вход за Двореца Петерхоф и градината – 70 лева на човек


Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет София-Москва-София с включен чекиран багаж до 23 кг и 8 кг ръчен багаж ДА
3 нощувки със закуски в 3* хотел в Москва ДА
4 нощувки със закуски в 3* хотел в Санкт Петербург ДА
4 обяда по време на екскурзионни дни 2, 3, 6 и 7 ДА
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро ДА
Екскурзовод на български език ДА
Слушалки за превод на български по време на екскурзиите и в музеите ДА
Входни такси за упоменатите обекти, включени в програмата ДА
Панорамна обиколка на Москва с автобус ДА
Екскурзия до Кремъл ДА
Екскурзия до Третяковска галерия ДА
Екскурзия из най-хубавите Московски метростанции и Стари Арбат ДА
Екскузия до Коломенское с вход за двореца ДА
Билет за скоростен влак Москва-Санкт Петербург-Москва, икономична класа ДА
Панорамна обиколка с много спирки на Санкт Петербург-Москва ДА
Екскурзия до Царско село (днешен Пушкин) с посещение на Екатерининският дворец и парк ДА
Екскурзия до Петерхоф без вход за двореца ДА
Екскурзия до Ермитажа с посещение на най-известните зали на Зимния дворец ДА
Екскурзия до църквата „Възкресение Христово“ ДА
Виза за Русия ДА 120 лв.
Вечеря в Литературно кафене – три-степенно меню при минимум 10 записани ДА 35 лв.
Вход за Диамантения фонд – при минимум 3-ма записани ДА 106 лв.
Вход за Музей на Космонавтите в Москва ДА 8 лв.
Билет за мини-круиз по река Москва (продължителност 45 минути) ДА 16 лв.
Билет за мини-круиз по река Нева ДА 45 лв.
Билет за Музей Фаберже в Санкт Петербург – без екскурзовод ДА 15 лв.
Билет за Музей Фаберже в Санкт Петербург – с екскурзовод ДА 25 лв.
Вход за Двореца Петерхоф и градината ДА 70 лв.
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. ДА 27 лв.
Доплащане за вечеря на човек за целия престой ДА 231 лв.
-300 лева ОТСТЪПКА за ВТОРИ ВЪЗРАСТЕН до 15.10.2020ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно