Мексико

Почивка в Мексико
Вашата оценка
10 дни / 7 нощувки
от 2233
лв.
Маршрут:
София - Истанбул - Канкун - Инстанбул - София
Дати на отпътуване:
12.11.2021 г. , 16.01.2022 г. , 18.02.2022 г. , 16.03.2022 г.
Транспорт: Самолет

MEGA SALE OFFER - 150 лв. ОТСТЪПКА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 15.09.2021. ОТСТЪПКАТА НЕ ВАЖИ ЗА ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ 12.09.2021

Мексико не е само пустиня, евтина работна ръка и такос. Има един град, който е събрал в себе късчета от рая, лукса, историята и мистерията. Най-красивият и предпочитан мексикански курорт е Канкун. Намира се на полуостров Юкатан в мексиканския щат Кинтана Роо, който е бил земя на маите.
Канкун има интересна история. Планиран е като град с идеята да докара чужда валута на мексиканска земя през далечната 1967г. Тогава местната банка с американски партньори прави проучване и започва строителство със стартов капитал от 27 милиона долара. По това време островът е бил обитаван едва от 3-ма души, които се грижели за кокосова плантация и още 117 в Пуерто Хуарес (близко рибарско селище с функция и на военна база).
Повече от 40 години по-късно, островът е дом за над 600 000 жители и любима дестинация на над 4 млн туристи годишно.
Първото, което прави впечатление, са безкрайните бели плажове и тюркоазената вода. На острова има над 250 слънчеви дни, така че ще можете да изследвате спокойно невероятният морски свят по крайбрежната ивица. В Канкун има изобилие от скъпи хотели, първокласни яхти, клубове, дискотеки, бутици, шопинг центрове. Истинска атракция са археологическите богатства, древните руини, индианските пирамиди, отвеждащи в магическата цивилизация на маите.
Почивката ви е допълнена и от възможността за различни водни спортове – плуване, риболов, гмуркане, разходка с делфини. Не пропускайте да се разтъпчете в тропическия остров Конзумел, недалече от Канкун или да посетите курорта Плайа дел Кармен, прочут с интригуващия си подводен свят.
За по-авантюристично настроените туристи огромно забавление е изследването на ценотите и пещерите. “Ценот” е дума от езика на маите, която в буквален превод означава бездна, пропаст. Ценотите са отвори на повърхността, които водят надолу под земята. От научна гледна точка това са сладководни басейни под земята, но за маите са били извор към живота, вход към отвъдното и място за общуване с Боговете. На полуостров Юкатан почти няма сладководни реки, но за сметка на това има мрежа от подземни канали, до които се стига именно през ценотите.
На повърхността приключенията са в джунглата. Природните паркове “Ксарет”, “Гарафон” и аквариума “Хел-ха” предлагат гмуркане, плаване, среща с диви животни.
Канкун се намира непосредствено до Ел Рей (Кралят) – археологическа находка от посткласическия период. Тя включва площади, заобиколени от постройки и няколко платформи, свързани с пътека. Името на тази майска забележителност идва от намерен там скелет, за когото се предполага, че е на последния крал на Маите.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – ВТОРИ ДЕН: София - Истанбул - Канкун
Заминаване от София за Истанбул, с последващ полет за Канкун. Пристигане на следващата сутрин. Посрещане от представител на фирмата и трансфер до избрания от Вас хотел, настаняване, свободно време и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – ОСМИ ДЕН: Канкун
Закуска. Свободно времe за плаж или екскурзии по желание.

ДЕВЕТИ ДЕН - ДЕСЕТИ ДЕН: Канкун - Истанбул - София
Закуска. Освобождаване на хотела до обяд. Трансфер до летището за полет до София през Истанбул.

Цената включва:
 • Самолетен билет: София – Истанбул - Канкун - Истанбул– София с включени летищни такси;
 • 7 нощувки в хотел по избор в Канкун или Ривиера Мая;
 • Трансфер летище – хотел – летище;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 15 000 евро.

Цената не включва:
 • Разходи от личен характер.
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 27 лв.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание с Turskish Airlines за дата на заминаване 12.11.2021 г.
Номер на полет Маршрут Излита Каца
TK1032 София - Истанбул 09:50 12:15
TK 181 Истанбул - Канкун 21:35 08:25(+1)
TK 181 Канкун - Истанбул 09:55 05:40 (+1)
TK1027 Истанбул - София 08:45 09:00

Полетно разписание с Turskish Airlines за дати на заминаване 16.01.2022, 18.02.2022 и 16.03.2022 г.
Номер на полет Маршрут Излита Каца
TK1032 София - Истанбул 16:00 18:25
TK 181 Истанбул - Канкун 21:35 08:25(+1)
TK 181 Канкун - Истанбул 09:55 05:40 (+1)
TK1027 Истанбул - София 08:45 09:00
 • Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 20 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Мексико е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута - Мексиканско песо

Екскурзии от Канкун:

 • Чичен Ица с включен обяд - 199 лв.

Чичен Ица е едно от основните археологически обекти на полуостров Юкатан. Преди да стигнете до археологическия обект, ще направите спирка в едно вълшебно градче Валядолид, колониален град на полуостров Юкатан. По време на екскурзията ще получите информация от екскурзовод на английски език, относно комплексът. Той е основан през 525 г. преди Христа и е признат за едно от новите чудеса на света, обявен е от ЮНЕСКО за световно културно наследсто. В този впечатляващ комплекс ще видите пирамидата на Кукуклан, стената на жертвоприношенията, обсерваторията, стената на черепите и най-големият съд, където шепотът се чува на километри далечина поради мощните акустични свойства на структурата си. Ще имате възможност да обядвате в мексиканси шведски стол в някой от ресторантите в района. В цената не са включени вход за пирамидата и напитки.
Продължителност на екскурзията: от 07:00 – до 19:00 – около 12 часа. Начална точка на екскурзията – хотелите рапзоложени в хотелската част на Канкун ще бъдат вземани от рецепцията на хотела, в който са отседнали; за тези които са отседанали в хотели в централната част на Канкун, сборният пункт ще бъде хотел Oasis Smart. Носете удобни обувки, фотоапартат, бански костюми, кърпа, слънцезащитен крем и шапка.

 • Остров Муерес с катамаран - 189 лв.

Насладете се на един прекрасен ден на Карибите – разходка с катамаран от Канкун до остров Муерес. По време на пътешествието ще се видите на впечатляващите и изключително красиви коралови рифове в тюркоазените води на Карибско море. Ще имате възможността да се насладите на красотата на Карибите, на пищна тропическа джунгла и на невероятното наследство от цивилизацията на маите. Остров Муерес е едно от природните съкровища на Мексико и истински земен рай. Времетраене на екскурзията: от 09:15 – 17:15 часа. Моля имайте предвид, че мястото не е препоръчително за гости с обриви / кожни заболявания или бременни жени. Трансфер от/до хотела.

 • Острови Контой и Муерес - 299 лв.

Ако сте любител на природата трябва задължително да посетите остров Контой.
Очаква Ви 45 минутно пътешествие до острова, по време на което ще бъдете очаровани от кристално чистите води и неописуемите гледки. Вие ще имате възможността да се гмуркате с шнорхел в прекрасния коралов риф Ixlache, смятан за втория по-големина в света. По-късно ще отплавате към най-южната точка на острова, където ще имате възможността да видите фара, рибарско село, както и гнезда на птиците фрегати, пеликани и корморани и ако имате късмет, може дори да видите орел, скатове, костенурки и морски звезди. Докато сте на острова ще посетите музея на флората и фауната, от където можете да се насладите на невероятната гледка към лагуната и мястото, където около 250 вида птици, гнездят на острова. Следва късна закуска на шведска маса. Менюто се състои от печена риба, пиле, гуакамоле , салата, ориз и пресни плодове (с включени напитки) . След това ще имате достатъчно време , за да си починете и да се насладите на слънце, море и пясък. Следва отпътуване към другия карибски остров – Муерес, където ще имате достатъчно време да го обиколите и дори да си направите някои покупки.
Екскурзията продължава от 09.00 до 16.30ч. Трансфер от / до хотела.

 • Вечеря с омари на борда на пиратския кораб Капитан Кук - 180 лв.

Изживейте пиратски легенди на борда на галеона на капитан Кук. Насладете се на вкусна вечеря с лобстери, докато гледате грандиозното пиратско шоу. Бумът на оръдието означава, че шоуто е на път да започне. Капитан Кук ще ви бъде домакин и церемониал-майстор за вечерта. Той ще Ви запознае с екипажа си и ще Ви разкаже за невероятните приключения в открито море . Веселбата ще започне със състезания, танци, пиратски шоута и още много други.
По време на вечерята ще Ви сервират самите пирати, но бъдете внимателни докато се храните, може друг кораб да се приближи тихо в тъмнината и да Ви нападне. Не се страхувайте, капитан Кук ще издаде заповеди на хората си да заемат бойни позиции, оръдията са готови за огън. Пирати, въоръжени до зъби с мечове и пистолети ще скочат от такелажа надолу до палубата, където следва бой с мечове между екипажите, озвучен с невероятни звукови и светлинни ефекти.
Вечерята е богата – омари, бюфет от салати, задушени зеленчуци, ориз, печени картофи и десерт. Неограничено количество мексикански напитки по време на пътуването. Ела с нас на това приключение в открито море.
Приключението стартира в 18.30 от пристанището Пуерто Хуарез и приключва на същото място в 22.10. Цената включва само вход.

 • Вход за Dolphin Ride - 190 лв

Dolphin Ride е програма, с която ще имате възможността да прекарате много време с делфини във водата и на платформа. Ще имате възможността да плувате свободно с делфините, а също така ще може и да разгледате подводния свят със специални очила. Интересна част от програмата е, че ще получите една голяма целувка от делфин!
Черешката на тортата е обиколка на басейна върху делфин!
Продължителност на програмата – 45 минути.
Не включва трансфери!

 • Xplor парк Ривиера Мая - 370 лв.

Провокирайте и тествайте собствените си емоции, докато се забавлявате в най-добрият екотуризъм парк в Ривиера Мая – Xplor. Паркът е разположен на площ от 6 мили и разполага с единадесет вълнувъщи въжени линии/пътеки https://www.youtube.com/watch?v=ar1l2bv18VE. Ще изживеете едно пътешествие в джунглата на безспирни превозни средства. Ще се потопите в подземен рай, в който може да плувате заобиколени от сталактити и сталагмити. Следва рафтинг по уникален маршрут и не на последно място богат обяд на блок маса, който ще Ви зареди с енергия.
Цената включва входен билет, обяд и напитки; и трансфери.
Паркът работи всеки ден от 9.00 до 17.00ч.


 • Tulum and Xel-Ha - 349 лв.

Не пропускайте възможността да посетите едни от най-известните и запазени останки от Маите. Разположени са на единствената скала на брега на Юкатан, където маите са избрали да построят този приказен град преди около 1000 години. Тулум е най-значимата археологическа находка от Маите, която е била построена на скалите на Мексиканската част от Карибско море. След Чичен Ица, това е най-посещаваната забележителност, наследена от маите, на Юкатанския полуостров.
Продължителност: около 3 часа, от 13:30 до 16:30ч.

 • Шнорхелинг приключение с обяд - (не се предлага към момента)
Прекарайте половин ден, потопен в невероятен подводен свят, където приключенията ще започнат в средата на мексиканската джунгла, където ще можете поплувате в кристално чистата вода на едно вълшебно място, заобиколено от ефирен воден пейзаж, сталактити и сталагмити. След това, ще напуснете джунглата за да стигнете до чудесния морски свят. След като сте се снабдили с маска, плавници и шнорхел за да поплувате с морските костенурки, ще разгледате известния Карибски риф. Той е дом на удивително разнообразна гама от риби, корали, мекотели и манати. Тази дейност не включва таксата за влизане в защитената зона на природния район.
Времетраене на екскурзията - 07:00 - 17:30 ч. В цената са включени напитки, храна, транспорт и входни такси, с изключение на района на защитената зона.


 • Xcaret Basic с трансфер - 319 лв.
Посетете Xcaret, един от най-забележителните природни паркове в Мексико. Насладете се на уникална обиколка из най-зрелищния еко-археологически парк в страната. Повече от хиляда години Xcaret е бил един от най-важните центрове, където древната цивилизация на маите е провеждала своите церемонии. Ще се разходите из красивата и загадъчна мрежа от тъмни реки, дълбоки басейни и блестящи лагуни. А по пътя ще се срещнете с многобройни мексикански създания, като гигантски пеперуди и костенурки.
Времетраене на екскурзията - 09:00 - 21:00 часа, с трансфер от / до хотела. Цената включва транспорт и входен билет. В цената не е включена екипировка за гмуркане, напитки и храна.

 • Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 10.

 • Депозит 50 %.

 • Второ плащане 50 %.Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет: София – Истанбул - Канкун – Истанбул - София с включени летищни такси ДА
7 нощувки в хотел по избор в Канкун или Ривиера Мая ДА
Трансфер летище – хотел – летище ДА
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 15 000 евро ДА
Чичен Ица ДА 199 лв.
о. Муерес с катамаран ДА 189 лв.
о. Муерес и Контой с катамаран ДА 299 лв.
Вход - Вечеря с омари на борда на пиратския кораб Капитан Кук ДА 180 лв.
Вход за Dolphin Ride ДА 190 лв.
Tulum and Xel-Ha ДА 349 лв.
Шнорхелинг с обяд (не се предлага към момента) ДА
Xcaret Basic ДА 319 лв.
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. ДА 27 лв.
Xplor парк Ривиера Мая ДА 370 лв.
MEGA SALE OFFER - 150 лв. ОТСТЪПКА ЗА РЕЗЕРВАЦИИ НАПРАВЕНИ ДО 15.09.2021. ОТСТЪПКАТА НЕ ВАЖИ ЗА ДАТА НА ЗАМИНАВАНЕ 12.09.2021
ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
2233 лв.
Канкун, Мексико
BB
2323 лв.
Канкун, Мексико
BB, AI
2412 лв.
Канкун, Мексико
AI
2459 лв.
Канкун, Мексико
AI
2531 лв.
Канкун, Мексико
AI
2619 лв.
Канкун, Мексико
AI
2755 лв.
Канкун, Мексико
AI
3004 лв.
Канкун, Мексико
AI
3053 лв.
Канкун, Мексико
AI
3131 лв.
Канкун, Мексико
AI
3543 лв.
Канкун, Мексико
AI
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно