Ливан

Ливан - Близкоизточна екзотика - история, плаж и нощен живот
Вашата оценка
6 дни / 5 нощувки
от 2637
лв.
Маршрут:
София – Истанбул - Бейрут - Баалбек – Ксара - Джейта - Хариса – Библос - Сидон – Тир - Бейрут – Истанбул - София
Дати на отпътуване:
30.09.2021 г. , 14.10.2021 г.
Транспорт: Самолет

Ливан е малка средиземноморска държава, но размерът не отразява дълбочината на историята й. Ливан е най-сигурната страна в Близкия изток и доста безопасна за туристите, особено за пътуващите жени.
Ливан предлага изобилие: от древни римски руини до добре запазени замъци, от варовикови пещери до исторически църкви и джамии, от красиви плажове, сгушени в Средиземно море до планински ски курорти, от световноизвестна ливанска кухня до безкраен нощен живот и дискотеки.
Ливан определено е едно от най-историческите места в света, тъй като историята му предшества писмените сведения... Последните археологически находки показват, че Ливан все още има много исторически съкровища, които трябва да бъдат открити. Много места тук си заслужават да се видят.

ПРОГРАМА:
ПЪРВИ ДЕН - София- Бейрут
Излитане от София за Истанбул за последващ полет до Бейрут с авиокомпания Търкиш Еърлайнс. Кацане в Бейрут. Посрещане от представител на компанията партньор. Трансфер до избрания хотел. Настаняване, нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Обиколка на град Бейрут - Баалбек - Ксара
След закуска отпътуване за посещение на столицата на Ливан: Бейрут. Ще посетите Скалата на гълъбите, Крайбрежното авеню, а след това центъра на града, където ще намерите един от най-големите проекти за реконструкция в света и ще посетите Националния музей. Продължавате към долината Бекаа, за да стигнете до най-големите исторически забележителности в света: ще посетите Баалбек, за да видите руините. Най-голямото римско съкровище на Ливан, броено сред чудесата на древния свят. Древното селище включва храмовете на Юпитер, Бакхус и Венера, със забележителния Велик двор и Шестоъгълната предградина. Ще продължете към винарна Ксара, за да опитате от ливанската продукция, да посетите винарната и историческите пещери и да опитате местното вино. Ксара съхранява богатото винопроизводство на Ливан в продължение на повече от 150 години, полагайки основите на модерната ливанска винарска индустрия. Основана е през 1857 г. от йезуитски свещеници, които произвеждат първото сухо червено вино в страната.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Джейта - Хариса - Библос
Закуска в хотела и отпътуване към пещерите Джейта, красиво природно чудо, и най-добрите пещери в Близкия изток. Трансфер с кабинковия лифт до пещерите, които се състоят от две части, долна и горна галерии. Долните се посещават с разходка с лодка, докато горните пещери - пеша. Ще се насладите на освежаваща хладна температура, звука от бързаща вода, колони и скулптури, образувани от вода и време, подкрепени от ефективна система за осветление, позволяваща да се видят най-горните покриви. След това ще продължите към Хариса, изкачвайки се с кабинковия лифт до Светата статуя на Нотр Дам за спираща дъха гледка към Джуния и Бейрут. Следобед ще поемете към Библос, най-старият град в света, непрекъснато обитаван от 5000 години. В град Библос ще посетите: Цитаделата, църквата Свети Йоан и старото пристанище.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Сидон - Тир
Закуска и отпътуване към Сидон, жизненоважен търговски и административен център. Неговата звезда е замъкът на кръстоносците с изглед към пристанището. Старият град все още стои със своите алеи и своите сукове (пазари), които са запазили своите черти от Средновековието. Древната му история е неясна не само поради липса на археологически разкопки, но и поради ограбването на неговите антики и антични паметници в края на ХІХ и началото на ХХ век. Ще продължите към Тир, който преди това е бил остров. Основните обекти, които представляват интерес, са Триумфалната арка, Хиподрумът и разкопките, връщащи ни назад във времето, когато градът е бил населяван от кръстоносци, римляни, гърци и византийската епоха.
Връщане в хотела в Бейрут и нощувка.

ПЕТИ ДЕН – Бейрут
Закуска. Свободно време.

ШЕСТИ ДЕН Бейрут – София
Закуска, трансфер до летище за полет до Истанбул и последващ полет до София.

Цената е в лева на човек и включва:
 • Самолетен билет София-Истанбул-Бейрут-Истанбул-София с редовен полет на авиокомпания Търкиш Еърлайнс;
 • 1 бр. ръчен багаж до 8 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 30 кг.;
 • 5 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване;
 • Входни такси на посещаваните обекти;
 • Англо или руско-говорящ гид;
 • Трансфер летище Бейрут - хотел - летище Бейрут;
 • Всички трансфери по програмата;
 • Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро.

Цената не включва:
 • Допълнителни екскурзии;
 • Разходи от личен характер;
 • Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. - 20 лв.
 • Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване“.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Примерно полетно разписание на авиокомпания Turkish Airlines:
Номер на полет Маршрут Излита в Каца в
TK 1030 София-Истанбул 21:25 22:55
TK 830 Истанбул-Бейрут 01:50 03:40
TK 831 Бейрут-Истанбул 02:40 04:45
TK 1027 Истанбул -София 07:40 08:50
• Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Цената е валидна при група от минимум 2 плащащи туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение.
 • При несъбиране на минималния брой записани туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни.
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни.
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане.
 • Българските граждани могат да получат безплатна едномесечна туристическа виза на летището в Бейрут или на сухопътните граници на Ливан, с възможност за продължаването й с два месеца, при условие, че представят закупен двупосочен билет,хотелска резервация или адрес на настаняване.
Внимание! Притежатели на паспорти, в които има положени израелски визи, не се допускат в страната, независимо от статута на пътуващия.
 • Подписване на договор за организирано пътуване.

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50% .
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване.
 • Плащанията се извършват по банков път.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност.
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания.
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава.
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Местата в самолета се разпределят на случаен принцип. Туроператорът не гарантира места едно до друго в самолета.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Ливан е необходимо да притежавате международен паспорт с валидност 6 месеца от датата на връщане, в който няма положена израелска виза. Виза се поставя на място на летище. Към днешна дата е безплатна.
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица.
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон.
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: ливанска лира.


Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет София-Истанбул-Бейрут-Истанбул-София с редовен полет на авиокомпания Търкиш Еърлайнс ДА
1 бр. ръчен багаж до 8 кг. и 1 бр. чекиран багаж до 30 кг. ДА
5 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване ДА
Входни такси на посещаваните обекти ДА
Англо или руско-говорящ гид ДА
Трансфер летище Бейрут - хотел - летище Бейрут ДА
Всички трансфери попрограмата ДА
Медицинска застраховка "Помощ при пътуване" с покритие 5000 евро ДА
Допълнителни екскурзии ДА
Разходи от личен характер ДА
Доплащане за застраховка „Отмяна на пътуване“ ДА
Доплащане за застраховка „Помощ при пътуване“ за клиенти над 70 г. ДА 27 лв.
ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
2637 лв.
Бейрут, Ливан
BB
2764 лв.
Бейрут, Ливан
BB
2876 лв.
Бейрут, Ливан
BB
3048 лв.
Бейрут, Ливан
BB
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно