Дубай

Допълнителни екскурзии в ОАЕ
Вашата оценка 5 от 2 гласа
8 дни / 7 нощувки

Дубай е едно от седемте емирства, съставляващи ОАЕ, намиращи се на Арабския полуостров. Дубай е второто по големина емирство след Абу Даби, с население от 680 000 жители. То е разположено в Персийския залив, на югозапад от Шаржа и североизток от Абу Даби.

Официалният език на Дубай е арабския, но се говорят още английски, хинди, урду, малаялам, персийски, пинджаби, тагалски. Ислямът е официалната религия на всичките седем емирства. Голяма част от местното население изповядва суни ислям. Има и малцинства от индуисти, сикхи и християни. В центъра на града се намират храмове на Шива и Кришна. Немюсюлманите в държавата са свободни да изповядват свободно религията си, но нямат право да проповядват публично или да разпространяват религиозни материали.

Дубай е една целогодишна и вълнуваща дестинация, която предлага безгранични възможности за почивка и релаксация. Някои от плажовете на Дубай са в съседство или част от частни хотели, където срещу малка такса, можете да прекарате един ден на пясъка на арабския залив. Други плажове (Джумейра, Корниш и Крийк) са свободни за публичен достъп и се славят с разнообразни водни развлечения и спортове.


Екскурзии с водач на български език при записани минимум 15 човека:
Екскурзия Цена за възрастен Цена за дете до 10,99г.
Обзорна обиколка на Абу Даби с включен обяд 127лв. 108лв.
Обиколка на Модерен Дубай /4 часа/ 65лв. 65лв.
Обиколка на Модерен Дубай /4 часа/ + посещение на Рамката 92лв. 92лв.
Сафари в пустинята с включено барбекю 116лв. 100лв. - дете до 9,99 г.
Посочените цени са при записани минимум 15 човека.

Екскурзии с включени трансфери:
Екскурзия Цена за възрастен Цена за дете до 10,99г.
НОВО - Посещение на Рамката в Дубай 69лв. 69лв.
Бурж Халифа и обяд в ресторант Mediterraneo в хотел Армани с трансфер 268лв. 250лв.
Бурж Халифа и вечеря в ресторант Mediterraneo в хотел Армани с трансфер 248лв. 165лв.
Обяд в Бурж ал Араб 380лв. 252лв.
Вечеря в Бурж ал Араб 419лв. 252лв.
Комбинирано посещение на Miracle Garden и Global Village (от средата на ноември) 75лв. 75лв.
Вечеря на арабска галера 80лв. 80лв.
Посещение на Ferrari World 209лв. 209лв.
Посещение на Yas Water World 160лв. 160лв.
Комбиниран билет за Ferrari World и Yas Water World (еднодневен) 223лв. 223лв.
Полет с хеликоптер (17 минути) 585лв. 585лв.
Полет с хеликоптер (22 минути) 738лв. 738лв.
Среща с делфини в хотел Атлантис 667лв. 667лв.

Цени за входни билети за най-новите атракциони (не включват трансфер):
Атракция Цена за възрастен Цена за дете до 10,99г.
Бурж Халифа (non prime time) - 124-ти етаж 107лв. 87лв.
Дубай Парк Motiongate 130лв. 130лв.
Дубай Парк Боливуд 95лв. 95лв.
Дубай Парк Леголенд 127лв. 127лв.
Воден Парк Леголенд 127лв. 127лв.
IMG - Свят на приключения 140лв. 140лв.
Делфинариума в Дубай - шоу с делфини и тюлени 65лв. 32лв.
Делфинариума в Дубай - плуване с делфини в плитка вода (не се предлага към момента) 276лв. 276лв.
Делфинариума в Дубай - плуване с делфини в дълбока вода 365лв. 365лв.
Аквариума в Дубай и Подводния зоопарк 65лв. 65лв.
Полет с хидроплан (25мин.) 623лв. 539лв.
Аквапарк Атлантис 167лв. 167лв.
Цените са с включен ДДС. Цените не важат за Новогодишния период!

Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език (продължава около 4-5 часа) - включено в пакетната цена
Дубай е най-впечатляващият и космополитен град в Арабските Емирства - метал, блясък и стъкло. Ще почувствате арабския дух и атмосферата на „стария” Дубай като първо се отбием в Бастакия - историческата част на Дубай, където се намират най-старите постройки. Тук можете да видите специфичните за арабския свят вятърни кули за охлаждане, които стърчат над всяка къща и играят ролята на естествени климатици. Следва посещение на Музея на Дубай където ще се докоснете до традицията и културата на емирството. След посещението на музея, продължаваме с "Abra" (водно такси), с което ще пресечем Дубай Creek,за да достигнем до другата страна, където са суковете (пазарите) за подправки и злато, и ще имате свободно време за кафе или обяд. Трансфер до избрания от Вас хотел и настаняване.

Обзорна обиколка на Абу Даби с включен обяд /8 часа/
Абу Даби, столицата на ОАЕ, е ултрамодерен град. Той е разположен на естествен остров, свързан със сушата с два моста. Красивите паркове поддържат имиджа му на най-зеления град в региона. Обиколката започва с двучасов трансфер от хотела до Абу Даби по време, на който ще бъдете зашеметени от мащаба и архитектурата на емирствата. Посещава се грандиозната джамия Шейх Зайед - една от най-големите джамии в света. Ще продължим към Heritage Village, специално построен от Шейх Зайед Бин Султан Ал Нахаян, за да остави следа за младото поколение. След паузата за обяд ще Ви отведем до остров Яс - дом на най-големия закрит тематичен парк в света - Ferrari World, както и на пистата от Формула 1. Обиколката приключва с трансфер до хотела.

Обиколка на Модерен Дубай /4 часа/
Обиколката започва от един от най-модерните квартали на Дубай, където ще имате време да снимате луксозни яхти, впечатляващи небостъргачи и да се разходите по крайбрежието. Следващата спирка е прочутата "Палма" и останалите изкуствени острови, изобразяващи света. Ще посетите хотел Атлантис 5*, който е разположен на външния пояс на Джумейра. Ще се потопите в екзотичния и цветен Арабски пазар, където ще имате време за традиционен шопинг и сувенири. Турът завършва при Дубай Мол и емблематичните фонтани, вдъхновени от тези пред хотел Беладжио в Лас Вегас. Вълнуващият ден завършва с трансфер до хотела Ви.

Посещение на Рамката
Това не е поредния свръх висок небостъргач, а е във формата на рамка, която радва гостите на Дубай с нестандартния си дизайн. Състои се от две 150-метрови кули свързани със 100 кв.м мост. Рамката разказва историята на миналото, настоящето и бъдещето на Дубай. Посетителите могат да получат 360 градуса панорама на града: Северът показва забележителностите на Стария Дубай, а на Юг се изобразяват модерните търговски центрове и популярните небостъргачи.

Посещение на емирствата Шаржа и Ажман /4 часа/ - на запитване
Полудневен тур до Шаржа (културната столица на ОАЕ) и Ажман (най-малкото от седемте емирства). Предстои Ви ден изпълнен с открития. Ще се потопите в Арабската култура, пазарувайки в типичен местен стил - арабски килими, злато, сребро, антики и подправки. Ще се слеете с местната култура, посещавайки типично бедуинско селище с камили. След това ще научите повече за Ислямската цивилизация в музеят Шаржа. Нито една екскурзия до Близкия Изток не може да подмине характерните за района кафе, ароматен чай, типични лакомства и фурми, които ще дегустирате.

Разходка до източният бряг /8 часа/ - на запитване
Първата спирка е AL Dhaid, където можете да заснемете палмови земи и ягодови градини. Минава се покрай многоцветни планински пейзажи, които водят до село Диба, откъдето се открива невероятна гледка към Индийския океан. Имате възможност да се насладите на местен базар и да закупите ръчно изработени керамики, килими и др. Разходкта Ви продължава с най-малката джамия в емирствата Al Bidya - построена през XV век. Ще посетите крепостта на Фуджейра, Битхан оазис. Преди да се върнете обратно в Дубай, ще имате възможност да обядвате и да се насладите на обстановката в местен хотел.

Целодневна екскурзия до Ал Аин с включен обяд /7-8 часа/ - на запитване
Град Ал Аин е един от най-зелените в ОАЕ. Екскурзията включва посещение на градините Хили - археологически обект с някои от най-интересните древни гробници и други исторически обекти. Някой от тях са на повече 5000г. Следващата спирка е музея в Ал Аин, в който се помещава богата археологическа колекция. Ще посетите бившата резиденция на шейх Зайед. Там ще останете очаровани от забележителните портрети и семейни ценности. Ще имате възможност да видите камили отблизо и да се снимате с тях. В миналото тези животни са били верни на бедуините, но и днес играят важна роля за района. Преди да тръгнете към Дубай ще имате възможност да спрете пред крепостта Джахили и да се снимате.

Посещение на Miracle Garden
www.dubaimiraclegarden.com
Една от най-големите цветни градини в света с над 45 милиона цъфнали цветя. Записана e в книгата с рекордите на Гинес като най-дългата стена от цветя, а през март 2013 е обявена за най-голямата вертикална цветна градина.

Бурж Халифа и обяд/вечеря в ресторант Mediterraneo в хотел Армани с трансфер
www.armanihoteldubai.com/en/dine/mediterraneo
Всеки един детайл в хотел Армани и ресторант Mediterraneo отразяват гостоприемното отношение на Джорджо Армани към клиентите му.

Обяд/вечеря в Бурж aл Араб
Това е най-луксозният хотел в света! За интериора на помещенията са се погрижили 250 световноизвестни дизайнери и са използвани 840кг. злато. Хотелът е истински шедьовър на архитектурата, строителството и изкуството. В сърцето на хотела се намира ресторант Al Iwan, който е не по-малко изискан. Името му на арабски означава „царска зала“. В него се предлага арабска кухня.

Сафари в пустинята с включено барбекю (безалкохолните напитки са включени в цената) /6 часа/
Това е незабравимо арабско приключение, което Ви отвежда далеч от шумния Дубай, сред златисти пясъчни дюни. Отпътуване с луксозни джипове 4х4 и достигате за около 45 мин. до пустинята. Тук започва истинско приключение сред дюните, невероятен смях и забавления. Фотопауза за снимане на залеза над дюните. Пристигате в бедуинско селище, където Ви очаква посрещане с арабско кафе и фурми и вечеря барбекю под открито небе. Тук можете да се облечете в традиционни арабски дрехи, да пояздите камили, да покарате сърф или ски по пясъчните склонове, да си направите временна татуировка с къна, да пушите наргиле. Преди да се завърнете в Дубай ще потанцувате местни танци на фона на арабска музика.

Вечеря на арабска галера (напитките не са включени в цената) /3 часа/
Няма по-добър начин да разгледате и да се потопите в атмосферата на старите квартали на Дубай – Бур Дубай и Дейра, да се насладите на светлините и звуците по Dubai Creek. Ако метеорологичните условия позволяват, галерата излиза в открито море, откъдето ще видите Дубай под различен ъгъл. Тук ще може да опитате вкусни деликатеси на фона на приятна музика.

Посещение на Ferrari World /4 часа/
www.ferrariworldabudhabi.com
Ferrari World е най-големият тематичен атракцион в света, който отвори врати в края на 2010г. Таванът на сградата покрива площ от 200 000 квадратни метра, което е предоставило идеалната възможност на дизайнерите да нарисуват най-голямата в света емблема на Ferrari, която е с диаметър 66 метра.
Ferari World е много повече от увеселителен парк, той е истинско Формула 1 преживяване. Тук се помещават повече от 20 различни високо-технологични увеселителни и развлекателни атракции. За посетителите на парка са предвидени и специална вътрешна симулация на двигателя на Ferrari 599, специализирано пилотско обучение, множество магазини, в това число най-големият на Ferrari и други.

Една от най-големите атракции на Ferrari World е високоскоростното влакче Formula Rossa, което развива скорост до 240 км/ч, което го прави най-бързото в света. Всеки един от пътниците разполага с предпазен колан, а седалките са оформени като кокпит на болид от Формула 1. Максималната височина на Formula Rossa е 52 метра, а ускорението от 0 до 100 км/ч се извършва за 2 секунди.
Тук ще имате възможността да гледате 4D прожекции в Speed of Magic, да направите виртуална обиколка на Маранело в Made in Maranello, V12 предлага виртуална “газова” обиколка с 12-цилиндров двигател. Други атракции са: G-Force кула, Scuderia Challenge – състезателен симулатор, Viaggio in Italia – виртуална въздушна обиколка на части от Италия, Fiorano GT Challenge – състезателно влакче с две линии, Paddock, The Pit Wall, Galleria Ferrari, Junior GT (шофьорско училище за деца), Junior Grand Prix и други.

Аквапарк Yas Water World
www.yasisland.ae/yaswaterworld-abu-dhabi
Изпитайте силни усещания на 45 атракции - много, от които не можете да намерите никъде другаде по света. Една от атракциите е най-голямата пързалка-водовъртеж, на която могат да се пуснат едновременно до 6 човека. Тук е и най-дългата пързалка в света с лазерни ефекти и водни пръскалки. Паркът се намира на остров Яс, една от дестинациите, в която почива местното население на Абу Даби. Островът съчетава красива природа с много атракции.

Среща с делфини в хотел Атлантис
Можете да влезете в плитък басейн при делфините и да си играете с тях. Ще научите интересни неща за тези животни. Посещението е за до 10 души. То включва половин час плуване с делфините и 15-минутна презентация за тяхното поведение. Деца под 12 години трябва да са придружени от възрастен. Един възрастен може да отговаря за до три деца.

Бурж Халифа - 124-ти етаж /1-2 часа/
Да посетите Обединените Арабски Емирства и да не се качите на най-високата кула в света Burj Khalifa е немислимо. За броени секунди ще се изкачите до 124-тия етаж на кулата.

Бурж Халифа - 148-ми етаж - на запитване
Качете се на последния етаж на Бурж Халифа, откъдето се открива невероятна гледка към небето и към емирството.

Дубай Парк Motiongate - отвори врати на 31.10.2016г.
www.dubaiparksandresorts.com/en/discover
Паркът е разделен на 5 зони.
В Studio Central ще се пренесете в Ню Йорк по времето на златната ера на Холивуд и ще разберете повече за целия процес на създаване на филми.
В Sony Pictures Studios има 7 атракции, а темите са филмите са „Ловци на духове“, „Подземен свят“, „Зеленият стършел“ и други.
В Селото на смърфовете ще се разходите покрай техните къщи-гъби, където ще срещнете малките сини човечета зад всеки ъгъл.
В Света на Dreamworks има 12 атракции, свързани с филмите „Шрек“, „Мадагаскар“, „Как да си дресираш дракон“, „Кунг фу Панда“ и други.
В зоната на Lionsgate ще се потопите в света на филмите „Игрите на глада“ и „В ритъма на танца“.

Дубай Парк Боливуд - отвори врати на 31.10.2016г.
www.dubaiparksandresorts.com/en/discover
Паркът е разделен на 5 зони като всяка една от тях е вдъхновена от суперпродукциите на Боливуд. На територията му има ресторанти, кафенета и кино.

Дубай Парк Леголенд - отвори врати на 31.10.2016г.
www.dubaiparksandresorts.com/en/discover
Леголенд е разделен на 6 зони с повече от 40 атракции. Можете да карате кола, построена от лего или да се разходите из макет, показващ забележителностите на Дубай и Близкия изток. Ще научите как се изработва лего. Тук можете сами да построите нещо по Ваш вкус.

Воден Парк Леголенд - отвори врати на 31.10.2016г.
www.dubaiparksandresorts.com/en/discover
Паркът е разработен специално за деца от 2 до 12г. и техните родители. Тук има повече от 20 пързалки и атракции.

IMG - Свят на приключения
www.imgworlds.com/en
IMG е най-големият закрит парк в света. Капацитетът му е 20 000 души на ден, а територията му е около 140 000 квадратни метра. Разделен е на 4 зони - Cartoon Network, Marvel, IMG Boulevard и Lost Valley. Ще се върнете милиони години назад в света на динозаврите. Можете да посетите хотел, обитаван от духове и още много атракции, които ще ви оставят без дъх!

Делфинариума в Дубай - Шоу с делфини и тюлени /час и половина/
www.dubaidolphinarium.ae
Можете да общувате с тези прекрасни създания и с техните треньори. В делфинариума има също два вида тюлени (северна морска котка и южноамериканска морска котка ), както и повече от 20 вида папагали.

Делфинариума в Дубай - среща с делфини - на запитване
Кой не си е мечтал да се срещне с делфини? Вече имате тази възможност, при това без да се намокрите. Можете да прегърнете и целунете делфините и дори да танцувате с тях под наблюдението на техните треньори. Подходящо е за семейства с малки деца и за хора, които не могат да плуват. Посещението е за до 8 души и е с продължителност от 10 минути.

Делфинариума в Дубай - плуване с делфини в плитка вода (не се предлага към момента)
Насладете се на среща с делфини, която ще си спомняте цял живот! Гостите могат да влязат във басейн, който стига до коленете и под наблюдението на треньорите им да си играете с тях. Подоходящо е за деца над 5 години и хора, които не са добри плувци. Посещението е за до 8 души.

Делфинариума в Дубай - плуване с делфини в дълбока вода
Можете да се свържете с делфините на едно по-дълбоко ниво, плувайки с тях. Подходящо е за добри плувци над 5 години. Посещението е за до 8 души.

В Делфинариума в Дубай деца под 12 години трябва да са придружени от възрастен. Един възрастен може да отговаря за до три деца.

Аквариума в Дубай и Подводния зоопарк
www.thedubaiaquarium.com/en/Default.aspx
Тук ще видите прилепи, сови, пустинен таралеж, хамелеони, змии, акули, октоподи, наутилуси и много видове риби. В „Леговището на кракена“ можете да видите и докоснете реплика на 14-метрова сепия - животно, което малцина са виждали. Един от акцентите на зоопарка е пет-метров крокодил, който тежи 750кг. Той е сред най-големите крокодили в света. Тук има също така пингвини Хумболт, наричани също перуански пингвини, както и видри.

Полет с хидроплан (25мин.)
Това е една уникална екскурзия, наблягаща на забележителностите по непрестанно променящото се крайбрежие на Дубай. Ще видите отвисоко Палмата, Бурж Халифа, островите с форма на континентите в света, Дубайския канал, пристанище Рашид и други.

Аквапарк Атлантис
Аквапарк Atlantis Aquaventure е един от най-големите водни паркове в Близкия изток и се намира точно до хотел Atlantis. Разположен на площ от 42 дка, паркът предлага разнообразие от водни атракции, пързалки, басейни с вълни и т.н. Има някои наистина приключенски и вълнуващи пързалки за възрастни, има и специална детска зона, където малките деца могат да се забавляват. Аквапаркът е идеален и за тези, които искат да релаксират, защото клиентите имат достъп до 700-метровия частен плаж към хотела.

Забележки:

  • Всички екскурзии се заявяват и заплащат от България 14 дни преди датата на отпътуване.
  • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор.

Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно