Дубай

Допълнителни екскурзии в ОАЕ
Вашата оценка 5 от 2 гласа
8 дни / 7 нощувки

Дубай е едно от седемте емирства, съставляващи ОАЕ, намиращи се на Арабския полуостров. Дубай е второто по големина емирство след Абу Даби, с население от 680 000 жители. То е разположено в Персийския залив, на югозапад от Шаржа и североизток от Абу Даби.

Официалният език на Дубай е арабския, но се говорят още английски, хинди, урду, малаялам, персийски, пинджаби, тагалски. Ислямът е официалната религия на всичките седем емирства. Голяма част от местното население изповядва суни ислям. Има и малцинства от индуисти, сикхи и християни. В центъра на града се намират храмове на Шива и Кришна. Немюсюлманите в държавата са свободни да изповядват свободно религията си, но нямат право да проповядват публично или да разпространяват религиозни материали.

Дубай е една целогодишна и вълнуваща дестинация, която предлага безгранични възможности за почивка и релаксация. Някои от плажовете на Дубай са в съседство или част от частни хотели, където срещу малка такса, можете да прекарате един ден на пясъка на арабския залив. Други плажове (Джумейра, Корниш и Крийк) са свободни за публичен достъп и се славят с разнообразни водни развлечения и спортове.


Екскурзии с водач на български език при записани минимум 15 човека:
Екскурзия Цена за възрастен Цена за дете до 10,99г.
Обзорна обиколка на Абу Даби с включен обяд 145лв. 108лв.
Обзорна обиколка на Абу Даби без обяд 105лв. 88лв.
Обиколка на Модерен Дубай /4 часа/ 100лв. 100лв.
Сафари в пустинята с включено барбекю 116лв. 88лв. - дете до 9,99 г.
Сафари в пустинята с включено барбекю - за Новогодишните оферти 130лв. 110лв. - дете до 9,99 г.
Посещение на емирствата Шаржа / 4 часа/ 100лв. 82лв.
Разходка до източния бряг с включен обяд 174лв. 137лв.
Целодневна екскурзия до Ал Аин с включен обяд 110лв. 90лв.
Посочените цени са при записани минимум 15 човека.

Екскурзии с включени трансфери:
Екскурзия Цена за възрастен Цена за дете до 10,99г.
Бурж Халифа и обяд в ресторант Mediterraneo в хотел Армани с трансфер 302лв. 257лв.
Бурж Халифа и вечеря в ресторант Mediterraneo в хотел Армани с трансфер 367лв. 283лв.
Обяд в Бурж ал Араб 370лв. 290лв.
Вечеря в Бурж ал Араб 460лв. 313лв.
Посещение на Miracle Garden 78лв. 78лв.
Посещение на Global Village 70лв. 70лв.
Комбинирано посещение на Miracle Garden и Global Village 148лв. 148лв.
Вечеря на арабска галера 110лв. 92лв.
Посещение на Ferrari World 220лв. 220лв.
Посещение на Yas Water World 180лв. 180лв.
Комбиниран билет за Ferrari World и Yas Water World (еднодневен) 326лв. 326лв.
Полет с хеликоптер (15 минути) 616лв. 616лв.
Полет с хеликоптер (25 минути) 950лв. 950лв.
Среща с делфини в хотел Атлантис 637лв. 637лв.
НОВО - Посещение на Рамката в Дубай 95 лв. 95 лв.

Цени за входни билети за най-новите атракциони (не включват трансфер):
Атракция Цена за възрастен Цена за дете до 10,99г.
Бурж Халифа (non prime time) - 124-ти етаж 100лв. 100лв.
Бурж Халифа (prime time) - 124-ти етаж 132лв. 132лв.
Бурж Халифа (non prime time) - 148-ми етаж 231лв. 231лв.
Бурж Халифа (prime time) - 148-ми етаж 279лв. 279лв.
Дубай Парк Motiongate 195лв. 163лв.
Дубай Парк Боливуд 160лв. 142лв.
Дубай Парк Леголенд 168лв. 142лв.
Воден Парк Леголенд 137лв. 121лв.
Комбиниран билет за Motiongate, Боливуд и Леголенд (еднодневен) - вход само за два от тематичните парка 279лв. 268лв.
Комбиниран билет за Motiongate, Боливуд и Леголенд (двудневен) 352лв. 321лв.
IMG - Свят на приключения 160лв. 137лв.
Делфинариума в Дубай - шоу с делфини и тюлени 79лв. 50лв.
Делфинариума в Дубай - среща с делфини 157лв. 157лв.
Делфинариума в Дубай - плуване с делфини в плитка вода 279лв. 279лв.
Делфинариума в Дубай - плуване с делфини в дълбока вода 368лв. 368лв.
Аквариума в Дубай и Подводния зоопарк 74лв. 74лв.
Полет с хидроплан (25мин.) 644лв. 545лв.
Аквапарк Атлантис 175лв. 145лв.
Цените са с включен ДДС.

Обзорна обиколка на Дубай с екскурзовод на български език (продължава около 4-5 часа) - включено в пакетната цена
Дубай е най-впечатляващият и космополитен град в Арабските Емирства - метал, блясък и стъкло. Ще почувствате арабския дух и атмосферата на „стария” Дубай като първо се отбием в Бастакия - историческата част на Дубай, където се намират най-старите постройки. Тук можете да видите специфичните за арабския свят вятърни кули за охлаждане, които стърчат над всяка къща и играят ролята на естествени климатици. Следва посещение на Музея на Дубай където ще се докоснете до традицията и културата на емирството. След посещението на музея, продължаваме с "Abra" (водно такси), с което ще пресечем Дубай Creek,за да достигнем до другата страна, където са суковете (пазарите) за подправки и злато, и ще имате свободно време за кафе или обяд. Трансфер до избрания от Вас хотел и настаняване.

Обзорна обиколка на Абу Даби с включен обяд /8 часа/
Абу Даби, столицата на ОАЕ, е ултрамодерен град. Той е разположен на естествен остров, свързан със сушата с два моста. Красивите паркове поддържат имиджа му на най-зеления град в региона. Обиколката започва с двучасов трансфер от хотела до Абу Даби по време, на който ще бъдете зашеметени от мащаба и архитектурата на емирствата. Посещава се грандиозната джамия Шейх Зайед - една от най-големите джамии в света. Ще продължим към Heritage Village, специално построен от Шейх Зайед Бин Султан Ал Нахаян, за да остави следа за младото поколение. След паузата за обяд ще Ви отведем до остров Яс - дом на най-големия закрит тематичен парк в света - Ferrari World, както и на пистата от Формула 1. Обиколката приключва с трансфер до хотела.

Обиколка на Модерен Дубай /4 часа/
Обиколката започва от един от най-модерните квартали на Дубай, където ще имате време да снимате луксозни яхти, впечатляващи небостъргачи и да се разходите по крайбрежието. Следващата спирка е прочутата "Палма" и останалите изкуствени острови, изобразяващи света. Ще посетите хотел Атлантис 5*, който е разположен на външния пояс на Джумейра. Ще се потопите в екзотичния и цветен Арабски пазар, където ще имате време за традиционен шопинг и сувенири. Турът завършва при Дубай Мол и емблематичните фонтани, вдъхновени от тези пред хотел Беладжио в Лас Вегас. Вълнуващият ден завършва с трансфер до хотела Ви.

Посещение на емирствата Шаржа и Ажман /4 часа/
Полудневен тур до Шаржа (културната столица на ОАЕ) и Ажман (най-малкото от седемте емирства). Предстои Ви ден изпълнен с открития. Ще се потопите в Арабската култура, пазарувайки в типичен местен стил - арабски килими, злато, сребро, антики и подправки. Ще се слеете с местната култура, посещавайки типично бедуинско селище с камили. След това ще научите повече за Ислямската цивилизация в музеят Шаржа. Нито една екскурзия до Близкия Изток не може да подмине характерните за района кафе, ароматен чай, типични лакомства и фурми, които ще дегустирате.

Разходка до източният бряг /8 часа/
Първата спирка е AL Dhaid, където можете да заснемете палмови земи и ягодови градини. Минава се покрай многоцветни планински пейзажи, които водят до село Диба, откъдето се открива невероятна гледка към Индийския океан. Имате възможност да се насладите на местен базар и да закупите ръчно изработени керамики, килими и др. Разходкта Ви продължава с най-малката джамия в емирствата Al Bidya - построена през XV век. Ще посетите крепостта на Фуджейра, Битхан оазис. Преди да се върнете обратно в Дубай, ще имате възможност да обядвате и да се насладите на обстановката в местен хотел.

Целодневна екскурзия до Ал Аин с включен обяд /7-8 часа/
Град Ал Аин е един от най-зелените в ОАЕ. Екскурзията включва посещение на градините Хили - археологически обект с някои от най-интересните древни гробници и други исторически обекти. Някой от тях са на повече 5000г. Следващата спирка е музея в Ал Аин, в който се помещава богата археологическа колекция. Ще посетите бившата резиденция на шейх Зайед. Там ще останете очаровани от забележителните портрети и семейни ценности. Ще имате възможност да видите камили отблизо и да се снимате с тях. В миналото тези животни са били верни на бедуините, но и днес играят важна роля за района. Преди да тръгнете към Дубай ще имате възможност да спрете пред крепостта Джахили и да се снимате.

Посещение на Miracle Garden
www.dubaimiraclegarden.com
Една от най-големите цветни градини в света с над 45 милиона цъфнали цветя. Записана e в книгата с рекордите на Гинес като най-дългата стена от цветя, а през март 2013 е обявена за най-голямата вертикална цветна градина.

Бурж Халифа и обяд/вечеря в ресторант Mediterraneo в хотел Армани с трансфер
www.armanihoteldubai.com/en/dine/mediterraneo
Всеки един детайл в хотел Армани и ресторант Mediterraneo отразяват гостоприемното отношение на Джорджо Армани към клиентите му.

Обяд/вечеря в Бурж aл Араб
Това е най-луксозният хотел в света! За интериора на помещенията са се погрижили 250 световноизвестни дизайнери и са използвани 840кг. злато. Хотелът е истински шедьовър на архитектурата, строителството и изкуството. В сърцето на хотела се намира ресторант Al Iwan, който е не по-малко изискан. Името му на арабски означава „царска зала“. В него се предлага арабска кухня.

Сафари в пустинята с включено барбекю (безалкохолните напитки са включени в цената) /6 часа/
Това е незабравимо арабско приключение, което Ви отвежда далеч от шумния Дубай, сред златисти пясъчни дюни. Отпътуване с луксозни джипове 4х4 и достигате за около 45 мин. до пустинята. Тук започва истинско приключение сред дюните, невероятен смях и забавления. Фотопауза за снимане на залеза над дюните. Пристигате в бедуинско селище, където Ви очаква посрещане с арабско кафе и фурми и вечеря барбекю под открито небе. Тук можете да се облечете в традиционни арабски дрехи, да пояздите камили, да покарате сърф или ски по пясъчните склонове, да си направите временна татуировка с къна, да пушите наргиле. Преди да се завърнете в Дубай ще потанцувате местни танци на фона на арабска музика.

Вечеря на арабска галера (напитките не са включени в цената) /3 часа/
Няма по-добър начин да разгледате и да се потопите в атмосферата на старите квартали на Дубай – Бур Дубай и Дейра, да се насладите на светлините и звуците по Dubai Creek. Ако метеорологичните условия позволяват, галерата излиза в открито море, откъдето ще видите Дубай под различен ъгъл. Тук ще може да опитате вкусни деликатеси на фона на приятна музика.

Посещение на Ferrari World /4 часа/
www.ferrariworldabudhabi.com
Ferrari World е най-големият тематичен атракцион в света, който отвори врати в края на 2010г. Таванът на сградата покрива площ от 200 000 квадратни метра, което е предоставило идеалната възможност на дизайнерите да нарисуват най-голямата в света емблема на Ferrari, която е с диаметър 66 метра.
Ferari World е много повече от увеселителен парк, той е истинско Формула 1 преживяване. Тук се помещават повече от 20 различни високо-технологични увеселителни и развлекателни атракции. За посетителите на парка са предвидени и специална вътрешна симулация на двигателя на Ferrari 599, специализирано пилотско обучение, множество магазини, в това число най-големият на Ferrari и други.

Една от най-големите атракции на Ferrari World е високоскоростното влакче Formula Rossa, което развива скорост до 240 км/ч, което го прави най-бързото в света. Всеки един от пътниците разполага с предпазен колан, а седалките са оформени като кокпит на болид от Формула 1. Максималната височина на Formula Rossa е 52 метра, а ускорението от 0 до 100 км/ч се извършва за 2 секунди.
Тук ще имате възможността да гледате 4D прожекции в Speed of Magic, да направите виртуална обиколка на Маранело в Made in Maranello, V12 предлага виртуална “газова” обиколка с 12-цилиндров двигател. Други атракции са: G-Force кула, Scuderia Challenge – състезателен симулатор, Viaggio in Italia – виртуална въздушна обиколка на части от Италия, Fiorano GT Challenge – състезателно влакче с две линии, Paddock, The Pit Wall, Galleria Ferrari, Junior GT (шофьорско училище за деца), Junior Grand Prix и други.

Аквапарк Yas Water World
www.yasisland.ae/yaswaterworld-abu-dhabi
Изпитайте силни усещания на 45 атракции - много, от които не можете да намерите никъде другаде по света. Една от атракциите е най-голямата пързалка-водовъртеж, на която могат да се пуснат едновременно до 6 човека. Тук е и най-дългата пързалка в света с лазерни ефекти и водни пръскалки. Паркът се намира на остров Яс, една от дестинациите, в която почива местното население на Абу Даби. Островът съчетава красива природа с много атракции.

Среща с делфини в хотел Атлантис
Можете да влезете в плитък басейн при делфините и да си играете с тях. Ще научите интересни неща за тези животни. Посещението е за до 10 души. То включва половин час плуване с делфините и 15-минутна презентация за тяхното поведение. Деца под 12 години трябва да са придружени от възрастен. Един възрастен може да отговаря за до три деца.

Бурж Халифа - 124-ти етаж /1-2 часа/
Да посетите Обединените Арабски Емирства и да не се качите на най-високата кула в света Burj Khalifa е немислимо. За броени секунди ще се изкачите до 124-тия етаж на кулата.

Бурж Халифа - 148-ми етаж
Качете се на последния етаж на Бурж Халифа, откъдето се открива невероятна гледка към небето и към емирството.

Дубай Парк Motiongate - отвори врати на 31.10.2016г.
www.dubaiparksandresorts.com/en/discover
Паркът е разделен на 5 зони.
В Studio Central ще се пренесете в Ню Йорк по времето на златната ера на Холивуд и ще разберете повече за целия процес на създаване на филми.
В Sony Pictures Studios има 7 атракции, а темите са филмите са „Ловци на духове“, „Подземен свят“, „Зеленият стършел“ и други.
В Селото на смърфовете ще се разходите покрай техните къщи-гъби, където ще срещнете малките сини човечета зад всеки ъгъл.
В Света на Dreamworks има 12 атракции, свързани с филмите „Шрек“, „Мадагаскар“, „Как да си дресираш дракон“, „Кунг фу Панда“ и други.
В зоната на Lionsgate ще се потопите в света на филмите „Игрите на глада“ и „В ритъма на танца“.

Дубай Парк Боливуд - отвори врати на 31.10.2016г.
www.dubaiparksandresorts.com/en/discover
Паркът е разделен на 5 зони като всяка една от тях е вдъхновена от суперпродукциите на Боливуд. На територията му има ресторанти, кафенета и кино.

Дубай Парк Леголенд - отвори врати на 31.10.2016г.
www.dubaiparksandresorts.com/en/discover
Леголенд е разделен на 6 зони с повече от 40 атракции. Можете да карате кола, построена от лего или да се разходите из макет, показващ забележителностите на Дубай и Близкия изток. Ще научите как се изработва лего. Тук можете сами да построите нещо по Ваш вкус.

Воден Парк Леголенд - отвори врати на 31.10.2016г.
www.dubaiparksandresorts.com/en/discover
Паркът е разработен специално за деца от 2 до 12г. и техните родители. Тук има повече от 20 пързалки и атракции.

IMG - Свят на приключения
www.imgworlds.com/en
IMG е най-големият закрит парк в света. Капацитетът му е 20 000 души на ден, а територията му е около 140 000 квадратни метра. Разделен е на 4 зони - Cartoon Network, Marvel, IMG Boulevard и Lost Valley. Ще се върнете милиони години назад в света на динозаврите. Можете да посетите хотел, обитаван от духове и още много атракции, които ще ви оставят без дъх!

Делфинариума в Дубай - Шоу с делфини и тюлени /час и половина/
www.dubaidolphinarium.ae
Можете да общувате с тези прекрасни създания и с техните треньори. В делфинариума има също два вида тюлени (северна морска котка и южноамериканска морска котка ), както и повече от 20 вида папагали.

Делфинариума в Дубай - среща с делфини
Кой не си е мечтал да се срещне с делфини? Вече имате тази възможност, при това без да се намокрите. Можете да прегърнете и целунете делфините и дори да танцувате с тях под наблюдението на техните треньори. Подходящо е за семейства с малки деца и за хора, които не могат да плуват. Посещението е за до 8 души и е с продължителност от 10 минути.

Делфинариума в Дубай - плуване с делфини в плитка вода
Насладете се на среща с делфини, която ще си спомняте цял живот! Гостите могат да влязат във басейн, който стига до коленете и под наблюдението на треньорите им да си играете с тях. Подоходящо е за деца над 5 години и хора, които не са добри плувци. Посещението е за до 8 души.

Делфинариума в Дубай - плуване с делфини в дълбока вода
Можете да се свържете с делфините на едно по-дълбоко ниво, плувайки с тях. Подходящо е за добри плувци над 5 години. Посещението е за до 8 души.

В Делфинариума в Дубай деца под 12 години трябва да са придружени от възрастен. Един възрастен може да отговаря за до три деца.

Аквариума в Дубай и Подводния зоопарк
www.thedubaiaquarium.com/en/Default.aspx
Тук ще видите прилепи, сови, пустинен таралеж, хамелеони, змии, акули, октоподи, наутилуси и много видове риби. В „Леговището на кракена“ можете да видите и докоснете реплика на 14-метрова сепия - животно, което малцина са виждали. Един от акцентите на зоопарка е пет-метров крокодил, който тежи 750кг. Той е сред най-големите крокодили в света. Тук има също така пингвини Хумболт, наричани също перуански пингвини, както и видри.

Полет с хидроплан (25мин.)
Това е една уникална екскурзия, наблягаща на забележителностите по непрестанно променящото се крайбрежие на Дубай. Ще видите отвисоко Палмата, Бурж Халифа, островите с форма на континентите в света, Дубайския канал, пристанище Рашид и други.

Аквапарк Атлантис
Аквапарк Atlantis Aquaventure е един от най-големите водни паркове в Близкия изток и се намира точно до хотел Atlantis. Разположен на площ от 42 дка, паркът предлага разнообразие от водни атракции, пързалки, басейни с вълни и т.н. Има някои наистина приключенски и вълнуващи пързалки за възрастни, има и специална детска зона, където малките деца могат да се забавляват. Аквапаркът е идеален и за тези, които искат да релаксират, защото клиентите имат достъп до 700-метровия частен плаж към хотела.

Забележки:

  • Всички екскурзии се заявяват и заплащат от България 14 дни преди датата на отпътуване.
  • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор.

Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно