Дубай

Експо 2020 - Дубай
Вашата оценка

ЕКСПО 2020 - Свързване на умовете, създаване на бъдещето
Период на провеждане - 01 октомври 2021 - 31 март 2022 година
Официална страница: https://www.expo2020dubai.com/

Експо 2020 Дубай ще бъде първото световно изложение, организирано някога в
региона на Близкия изток, Африка и Южна Азия (MEASA). Чрез тема „Свързване на
умовете, създаване на бъдещето“, Дубай ще се стреми да бъде домакин на Световно изложение, което вдъхновява хората, като представя най-добрите примери за сътрудничество, иновации и сътрудничество от цял свят.

Ще има повече от 200 участници, включително държави, многостранни организации,
бизнес и образователни институции. Към днешна дата повече от 190 държави от цял
свят са потвърдили своето участие в Експо 2020.
Изложението ще е разположено на площ от 438 хектара (1083 акра), разположена между емирствата Дубай и Абу Даби. До изложението ще се стига с метро от Дубай.

Експото ще има тема, наречена „Свързване на умовете, създаване на бъдещето“. Всяка от трите подтеми “Възможности, мобилност и устойчивост” на изложението, ще има собствен павилион.

Павилион "Възможности"

Дори малките действия могат да окажат голямо въздействие
Вие сте един на 8 милиарда. И макар да изглежда, че действията на един човек не могат да променят света, време е да помислите отново. Бъдете агент на промяната и изградете по-добро бъдеще за всички.

Павилион "Мобилност"

Скочи, за да направиш живота по-добър
Преодоляване на разделението между физическия и дигиталния свят, за да се изгради хармонично, глобално общество, където информацията, идеите и стоките се обменят по-бързо от всякога. Изграждайте връзки и изследвайте хоризонти, които са в основата на човешкия прогрес.

Павилион "Устойчивост"

Реални решения на проблеми от реалния свят
Бъдещето на Земята виси на косъм и няма планета Б. Ще бъдете ли агент на промяната и ще помогнете ли да ускорите темпото на защита и запазване на единствения свят, който имаме?

192 държави участници ще имат собствени павилиони по време на изложението, над 200 ресторанта ще галят сетивата ви и ежедневно ще се провеждат по 60 представления на живо.

Архитектура
Ще откриете новаторска архитектура на всяка крачка, от най-голямата 360-градусова
проекционна повърхност върху стоманения купол на Al Wasl Plaza до изцяло естествените материали, с които е построен павилиона Opportunity, 2500 тона камък и 111 км въже.

200 начина да погалите вашите вкусови рецептори
Ще опитате ястия от всяко кътче на света в повече от 200 аутлета за храни и напитки. Уличната храна, висшата кухня, ястията, подходящи за семейството, устойчивите заведения за хранене и уникалните кулинарни пътешествия са само няколко от възможностите.

Изкуство и култура
Попаднете в царството на съвременното творчество и открийте инсталации, художествени творения, работилници и изпълнения на някои от най-добрите таланти от цял свят.

Как националното дърво на ОАЕ ще ви разхлади
Гледките в арабски стил ще присъстват по време на Експо 2020, включително палмови горички, жасминови дървета, фурми и пустинни пейзажи. Можете да да се разхождате на хладно под сенчести сенници, предоставени от националното дърво на ОАЕ, дървото Ghaf.
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно