Испания

Тенерифе - островът на вечната пролет
Вашата оценка
8 дни / 7 нощувки
от 1399
лв.
Маршрут:
София - Тенерифе - София
Дати на отпътуване:
04.09.2021 г.
Транспорт: Самолет

MEGA SALE OFFER -10% ОТСТЪПКА ДО 30.07.2021

ТЕНЕРИФЕ - островът на вечната пролет
Архипелагът на Канарските острови, сред които е Тенерифе, се състои от седем големи острова и няколко по-малки островчета. Намират се по-близо до западните брегове на Африка, отколкото до Испания - на няколко градуса северно от Тропика на Рака и средно на 28 градуса географска ширина. Римските историци Плутарх и Плиний са ги наричали Щастливите острови.
Остров Тенерифе е от вулканичен произход. Той е най-големият на Канарските острови, а името му на езика на някогашните коренни жители означава Заснежена планина.
Хладното морско течение, прави климата на острова приятен и мек. Средната годишна температура е 19 градуса по Целзий. През лятото тя рядко надхвърля 30 градуса. Дълбочините на океана покрай острова достигат до 3000 м.

ПРОГРАМА

ПЪРВИ ДЕН / София – Тенерифе
Отпътуване от Летище София с директен чартърен полет София – Тенерифе. Посрещане на летището в Тенерифе от представител на фирмата – партньор. Трансфер до курорта и настаняване в избрания от Вас хотел. Свободно време, нощувка.

ВТОРИ-СЕДМИ ДЕН / Тенерифе
Закуска.
Свободно време за плаж, разходка и допълнителни екскурзии.
Нощувка.

ОСМИ ДЕН / Тенерифе – София
Закуска.Освобождаване на хотела до 12:00 ч. Трансфер до летище Тенерифе север за директен полет до София.

Цените са в лева на човек и включват:
 • Самолетен билет София - Тенерифе север - София с чартърен полет с включен 8 кг ръчен багаж и 15 кг регистриран багаж;
 • 7 нощувки в избрания хотел на база избрано изхранване;
 • Трансфер летище Тенерифе север – хотел – летище Тенерифе север;
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро;
 • Придружаващ представител на Дрийм Холидейс от България;

Цените не включват:
 • Допълнителни екскурзии (заплащат се в България);
 • Лични разходи;
 • Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание;
 • Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. - 27 лв.

ВАЖНО: За всички туристи на "Дрийм Холидейс БГ" ЕООД, пътуващи по програми през 2021, за които се изисква отрицателен резултат от проведен PCR тест за влизане в съответната държава или при прибиране в България, ТУРОПЕРАТОРЪТ е договорил преференциални цени за тестване в лаборатории "Рамус" в цялата страна.

 • Цената на PCR тестовете в Лаборатории Рамус е 90 лв, като туристи на Дрийм Холидейс БГ ЕООД ползват отстъпка от 20 % или заплащат 72 лв. При по-големи групи, Туроператорът предоставя доп. 10 % отстъпка.

Полетно разписание с България Еър, (FB):
Номер на полет Маршрут Излита Каца
FB 5467 София – Тенерифе север 06:00 11:45
FB 5468 Тенерифе север – София 15:00 20:05
Важно: полетното разписание подлежи на препотвърждение преди датата на заминаване.

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕВОЗВАЧА:
 • авиокомпания България Еър, (FB)
 • седалище и адрес: бул. Брюксел 1, София, България
 • тип самолет: A320 – 200
 • Възможна е промяна на типа самолет!

 • Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата: София: 640 долара на тон; Тенерифе норт 650 долара на тон и при валутен курс 1 Eur = 1,20 USD. Поради постоянно променящите се цени на горивата и валутния курс USD / EUR авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса (fuel surcharge). В такъв случай цената на пътуването ще се промени с фактическата стойност на горивната такса и тя ще е дължима за всички резервации за полета, за които тя се начислява, без значение кога те са направени. Ако има такова изменение, информация за това ще бъде публикувана 10 дни преди датата на съответния полет, за което клиентите за този полет трябва да бъдат уведомени и те ще могат да заплатят тази горивна такса до 7 дни преди пътуването в агенцията, където са записани (за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет също ще важи обявената горивна такса за този полет, ако има такава).

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
 • Самолетната екскурзия ще се осъществи при минимум 130 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
 • 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
 • 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
 • 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт или лична карта с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50% от стойността на пътуването
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват по банков път или в офиса на туроператора

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Тенерифе, Испания е необходимо да притежавате лична карта или международен паспорт, с валидност 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на туроператора по смисъла на чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗК "ЛЕВ ИНС" АД, застрахователна полица № 00080001/13062110000034 от 15.01.2021 г.
 • Местна валута: евро.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

Blue Ocean круиз с яхта – 185 лв. за възрастен / дете
Начална точка – хотели, разположени в южната част на острова.
Ако търсите „уау фактор“, тогава Blue ocean yacht charter със сигурност може да ви отведе към такова пътуване. Заедно с други морски ентусиасти като вас, ще изследвате кристално чистата вода на Тенерифе.
Тази екскурзия е предназначена за малки групи, които търсят приятно разглеждане на забележителности и ветроходство. Ще посетите уединени места и ще видите някои китове в естественото им местообитание. В допълнение към намирането на китове можете да забележите и делфини, костенурки и други морски обитатели.
Провежда се на няколко езика - холандски, френски, английски, испански и немски
Продължителност – около 4 часа.
Включва трансфер от / до хотела, в който сте настанени.

Посещение на Лоро парк – 107 лв. за възрастен / 72 лв. за дете 2-11,99 г.
Начална точка – хотели, разположени в южната част на острова.
Това е едно от най-екзотичните места на Тенерифе. Ще имате възможността да се разходите през ботаническа градина, разположена на 135 000 кв. м, да видите горили, леопарди, тигри, черни пантери, крокодили, пингвини, розово фламинго и много други морски и сухоземни обитатели. „Планетата на пингвините” (най-големият пингвинариум в света) е една от атракциите на парка, а в аквариума освен да се порадвате на многобройните му обитатели, ще можете да минете и под тунела на акулите. Различните шоу спектакли с папагали, делфини, тюлени и косатки ще допълнят приятните ви емоции и изживявания в парка.
Включва трансфер от / до хотела, в който сте настанени.

Екскурзия до планината Тейде – 112 лв. за възрастен / 56 лв. за дете 2-11,99 г.
Начална точка – хотели, разположени в южната част на острова.
Невероятен шанс да посетите незабравимия Национален парк на планината Тейде, който е обект на световното наследство от ЮНЕСКО. Ефектният визуален пейзаж показва неговото величие като най-посещаваният парк в Европа и втори в света.
Изкачвайки се над облаците около 2000 м, ще се насладим на лунния, вулканичен каменен пейзаж. Тази екскурзия ви дава възможност да се качите на лифта близо до върха на вулкана (с включен билет за лифта).
Тази екскурзия дава спомени, които никога няма да бъдат забравени.
Продължителност – около 4 часа.
Включва трансфер от / до хотела, в който сте настанени.

Полудневен тур до Пирамидите Гюимар и Канделария – 67 лв. за възрастен / 33 лв. за дете 2-11,99 г.
Начална точка – хотели, разположени в южната част на острова.
Започвате с посещението си в Pirámides de Güimar, етнографски парк с голяма културна стойност с размери около 64 000 квадратни метра. Основната атракция са шестстепенните пирамиди, ориентирани към слънцето през лятното и зимното слънцестоене.
Ще се разходите през неговата „отровна“ градина. Тази интересна природна сцена, край пешеходните пътеки на парка, е необичайна с това, че в нея се намират над седемдесет отровни растителни видове от цял свят. Следователно това е уникална изложба на Канарските острови, която съдържа едни от най-опасните растения в света на своите 1500 м2. По този начин, отровната градина, освен че е замислена с цел да насърчава знанията, опазването и насладата от доста различна ботаническа колекция, също има за цел, от игрива гледна точка, да образова и повиши осведомеността за опасността за човечеството от настоящите отрови в растителния свят.
Ще продължите маршрута си с посещение на Канделария, където до океанаима разположена базилика в чест на Девата на Канделария, покровителка на Канарските острови, заобиколена от внушителни бронзови статуи на Гуанш.
Продължителност – около 4 часа.
Включва трансфер от / до хотела, в който сте настанени.

Целодневен тур до Ла Лагуна, Таганана и Тереситас – 57 лв. за възрастен / 29 лв. за дете 2-11,99 г.
Начална точка – хотели, разположени в южната част на острова.
Посетете красивия исторически град Ла Лагуна, някога столица на Острова, имайте възможност да посетите историческия център, катедралата или просто да купите много специални и различни неща в старомодните магазини на този университетски град. Незабравимата гора „Мерцедес”, предлага прекрасни гледки и възможности за снимки, след което прокарайте пътя си до вълшебното малко рибарско селце Таганана точно на океана. Тук можете да опитате местни риби за обяд (не са включени в цената) и да видите прекрасната брегова линия на север. Последната ви спирка ще бъде плажът Las Teresitas, това е единственият плаж с бял пясък в Тенерифе, така че си заслужава да бъде посетен. Камерите са задължителни.
Продължителност – около 8 часа.
Включва трансфер от / до хотела, в който сте настанени.


Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
Самолетен билет София - Тенерифе север - София с чартърен полет с включен 8 кг ръчен багаж и 15 кг регистриран багаж; ДА
7 нощувки в избрания хотел на база избрано изхранване; ДА
Трансфер летище Тенерифе север – хотел – летище Тенерифе север; ДА
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5000 евро; ДА
Придружаващ представител на Дрийм холидейс от България; ДА
Допълнителни екскурзии (заплащат се в България); ДА
Лични разходи; ДА
Застраховка "Отмяна на пътуване" - по желание; ДА
Доплащане за медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ за лица над 70 г. - 27 лв. ДА 27 лв.
Blue Ocean круиз с яхта ДА 185 лв.
Посещение на Лоро парк - за възрастен ДА 107 лв.
Посещение на Лоро парк - за дете от 2-11,99 г. ДА 72 лв.
Екскурзия до планината Тейде - за възрастен ДА 112 лв.
Екскурзия до планината Тейде - за дете от 2-11,99 г. ДА 56 лв.
Полудневен тур до Пирамидите Гюимар и Канделария - за възрастен ДА 67 лв.
Полудневен тур до Пирамидите Гюимар и Канделария - за дете от 2-11,99 г. ДА 33 лв.
Целодневен тур до Ла Лагуна, Таганана и Тереситас - за възрастен ДА 57 лв.
Целодневен тур до Ла Лагуна, Таганана и Тереситас - за дете от 2-11,99 г. ДА 29 лв.
MEGA SALE OFFER -10% ОТСТЪПКА ДО 30.07.2021


ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
1399 лв.
О-в Тенерифе, Испания
OB
1571 лв.
О-в Тенерифе, Испания
OB
1715 лв.
О-в Тенерифе, Испания
BB
1748 лв.
О-в Тенерифе, Испания
HB
1896 лв.
О-в Тенерифе, Испания
BB
1896 лв.
О-в Тенерифе, Испания
BB
1896 лв.
О-в Тенерифе, Испания
BB
1962 лв.
О-в Тенерифе, Испания
BB
1994 лв.
О-в Тенерифе, Испания
HB
2093 лв.
О-в Тенерифе, Испания
BB
2093 лв.
О-в Тенерифе, Испания
BB
2670 лв.
Алкала, Испания
BB
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно