Условия за записване

Вашата оценка
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ за неосъществени пътувания през 2020 г.

1. Клиенти на Дрийм Холидеейс БГ ЕООД, които очакват възстановяване на суми:
Във връзка с получената субсидия по програма: BG-176789478-2021-01 - Схема за предоставяне на безвъзмездни средства на лица, извършващи туроператорска и туристическа агентска дейност, за компенсиране на загуби в резултат на епидемичния взрив от COVID-19, (https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/ministerstvoto-na-turizma-izplati-oshte-88-mln-lv-na-turoperatori-i-turisticheski ), ДРИЙМ ХОЛИДЕЙС БГ ЕООД вече възстанови сумите на първите клиенти по хронологичен ред , с което субсидията е изцяло изчерпана.
Размерът на отпуснатата помощ е крайно недостатъчен, за да изплатим дължимите суми по всички нереализирани пътувания. Очакваме следваща процедура от Министерство на туризма за безвъзмездни средства ( https://www.tourism.government.bg/bg/kategorii/novini/nova-myarka-za-podkrepa-na-bransha-dava-vuzmozhnost-na-turoperatori-da-poluchat-do), с които ще успеем да изплатим 100% от сумите, дължими към клиенти. Очаква се около 15ти юни да се отвори процедурата за кандидастване, а парите да се изплащат през юли.

2. Клиентите, които имат ваучер – споразумение:
Потребителят не може да се откаже от издаден ваучер, трябва да го ползва или да изчака неговият срок за ползване да изтече, за да се възстановят парите за него. Ваучерът може да се използва единствено по програми на Дрийм Холидейс БГ ЕООД.

Екипът ни е в постоянен контакт с чуждестранните ни партньори и с българските регулационни органи и при наличие на основания за промяна на обстоятелствата по вашите резервации, ще бъдете уведомени своевременно!

Благодарим за Вашето търпение и разбиране!

С уважение,
Дрийм Холидейс

РЕЗЕРВАЦИИ И ЗАПИСВАНЕ

Резервации за организирани пътувания на Дрийм Холидейс може да направите по телефон, електронна поща, факс, чрез нашата електронна страница, лично в офис на Дрийм Холидейс или в оторизираните от фирмата туристически агенции в цялата страна. Записването става срещу внесен депозит в размер на 50% от общата сума и сключен договор за организирано пътуване. Доплащането се извършва до 30 дни преди датата на заминаване, освен ако не е упоменато друго. В противен случай резервацията се счита за анулирана и дължите неустойка според общите условия за анулации. Условията на плащане са различни при резервации с дата на заминаване по-близка от 20 дни след сключване на договор или при резервации по 'Last Minute’ оферти. В подобни ситуации при сключване на договор се изисква пълно плащане. Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от туроператора в рамките на 48 часа. Настаняването в хотел става след 14 ч. в деня на пристигане, а освобождаването на стаите до 12 ч. в деня на напускане. Ако за заявената от Вас дата няма свободни места в полета или хотела, Ви предлагаме първата възможна дата на пътуване.

Заявките за оферти за индивидуални пътувания се обработват в рамките на 2 работни дни и само в случаите, когато е налична следната информация:
 • три имена на туристите на латиница по задграничен паспорт;
 • ако има деца, участващи в пътуването, е необходимо да се посочи дата на раждане;
 • приблизителен период на пътуване и продължителност;
 • изисквания към настаняването – категория хотел, вид стая, база на изхранване.
За целта, молим да попълните бланката за индивидуални туристи.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

Необходими данни за резервация и сключване на договор за организирано пътуване:
 • три имена на всички туристи на латиница по задграничен паспорт
 • желана дестинация, програма
 • изисквания към настаняването - категория хотел, вид стая, база на изхранване
 • период на пътуване, желан брой нощувки
 • специални изисквания

За страните, с които сме в безвизов режим, са Ви необходими валидни задграничен паспорт или лична карта, съответната изискуема сума дневни пари и медицинска застраховка.

За деца под 18 години, пътуващи без родители, е необходимо нотариално заверено родителско съгласие за излизане в чужбина. Ако дете пътува с единия родител, е необходимо съгласието на другия. Граничните власти изискват копие на декларацията. В случай, че родителите и детето са с различни фамилии, е необходимо да се представи и копие от акта за раждане на детето.

Чужди граждани, желаещи да пътуват с Дрийм Холидейс, трябва да се информират за визовия режим на тяхната страна със страните, включени в съответната програма.

Туроператорът не носи отговорност, ако пътуването не се осъществи поради недопускане на туриста от страна на митническите и гранични служби да излезе извън България или да влезе в страната на пътуването, поради липса на лични документи, оформени по надлежния ред, извън предоставените от туроператора или поради извършени правонарушения.

АНУЛАЦИИ, ПРОМЕНИ, РЕКЛАМАЦИИ

В случай на отказ от потвърдено пътуване и прекратяване на договора от страна на потребителя и по причина независеща от Дрийм Холидейс, се удържат следните неустойки:
 • от третия ден, следващ записването до 60 дни преди датата на пътуването – 35% (тридесет и пет процента) от общата цена на пътуването.
 • от 59 до 30 дни преди датата на пътуването – в размер на депозита.
 • по-малко от 29 дни преди датата на пътуването или неявяване /no show/ - 100% (сто процента) от общата цена на пътуването.

Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

Забележка: За далечните дестинации анулациите, промените и резервациите са конкретни за всяка програма и са упоменати в съответната оферта. Дрийм Холидейс може да отмени пътуването, ако не е набран необходимият минимален брой участници или ако отмяната се дължи на непреодолима сила. Всички автобусни обиколни програми се реализират при минимум 30 туриста, а самолетните – при минимум 20 туриста. В случай на по-малко записали се туристи, Дрийм Холидейс си запазва правото да анулира провеждането на пътуването като уведоми своите клиенти не по-късно от 20 дни преди определената начална дата.

В случай, че желаете да промените програма, направление, хотел или др. по вече потвърдено пътуване е необходимо да направите заявка за нова резервация.

Туроператорът си запазва правото за промяна в датите и часовете на тръгване, цените и условията на различните оферти, за което ще бъдете уведомени своевременно.

Ако Туроператорът направи значителна промяна в някои от съществените клаузи на договора за туристически пакет, той е длъжен да уведоми Потребителя в двудневен срок от възникване на обстоятелствата, но не по-късно от 20 (двадесет) дни преди началната дата на пътуването.

Рекламации от потребителя се приемат само в писмен вид и в срок до 3 дни след датата на приключване на пътуването. Потребителят подава рекламацията лично в офис на Дрийм Холидейс или по електронен път, като е длъжен да представи тристранен протокол, подписан от потребителя, хотела и представител на приемащия туроператор на място. В срок до 30 работни дни от датата на депозиране на рекламацията, туроператора - организатор уведомява потребителя относно своето становище по съответната рекламация.


ЦЕНИ И ПЛАЩАНИЯ

Плащанията се извършват по банков път по сметките на Дрийм Холидейс в лева по фиксинга на БНБ в деня на плащането. Разплащането в други валути се калкулира по фиксинга за деня на БНБ.

Увеличението на договорената обща цената е възможно, при наличието на една от следните причини, възникнали след подписването на договора за организирано пътуване: покачване цените на горивата, промяна на стойността на транспортните разходи, изменение на размера на таксите, свързани с пътуването, промяна на валутните курсове.

ЗАСТРАХOВКИ

При организирани пътувания Дрийм Холидейс осигурява на своите клиенти застраховка ‘Помощ при пътуване в чужбина’, покриваща медицински разноски в резултат на злополука или акутно заболяване с покритие 10 000 €. Дрийм Холидейс предоставя на клиентите си оригинал на застрахователната полица преди началото на пътуването. При индивидуални резервации издаването на застраховка е допълнителна услуга и сумата на нейното покритие е по желание на клиента.

Дрийм Холидейс БГ ООД има сключен договор за застраховка „Отговорност на туроператора”, по чл. 97 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗД "ЕВРОИНС" АД, застрахователна полица № 03700100003718 от 09.02.2022 г..

ДРУГИ
Не се изисква минимален брой участници по програмите, освен ако изрично не е упоменато друго.
Всяка програма има начална и крайна дата на пътуване. За начална дата се счита датата на заминаване, а за крайна дата – датата след последната нощувка.
Всяко полетно разписание може да претърпи промяна, в зависимост от изискванията на авиокомпанията, изпълняваща съответния полет.Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно