Сватба в Шри Ланка

Вашата оценка 5 от 1 глас
Шри Ланка е много екзотично място за Вашата сватба. Можете да се насладите на една различна церемония с нестандартни ритуали, облекла и танци.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ

Според закона на Шри Ланка младоженците трябва да пребивават в страната поне четири денонощия преди сватбата. Нашите сватби са празненства, но за да легализирате брака си трябва да минете през следните процедури:

Необходими са Ви следните документи:
  • акт за раждане – копие и оригинал
  • Преди да пътувате до Шри Ланка, трябва да кандидатствате за виза и да се уверите, че имената на визата Ви са същите като в паспорта.
  • оригинал и копие от паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
  • Писмена клетвена декларация със следните данни:
1) Пълните имена
2) Адрес
3) Националност
4) Заетост
5) Имена, адрес и заетост на родителите
  • легализиран документ от страната на гражданство, че лицата са неомъжени
  • удостоверени за развод в случай на такъв
  • Удостоверения за смъртта на съпруга от предишен брак, в случай че клиентът е овдовял
  • Документ за всяка промяна на име
  • удостоверение за осиновяване, в случай че клиентът е осиновен

Всички документи трябва да са преведени на английски и заверени от нотариус. Клиентите могат да изпратят сканирани копия от тези документи най-късно до 30 дни преди церемонията и трябва да носят оригиналите със себе си. Сватби се провеждат само от понеделник до петък. Церемониите не се провеждат по време на Поя – празник, който се състои на всяко пълнолуние.
Препоръчително е да останете на острова една седмица след церемонията, за да можете лично да получите свидетелството си за сключен брак и негово копие на английски език от Министерството на външните работи. В случай че напуснете острова преди изтичането на тази една седмица, ще изпратим свидетелството по куриер за сметка на клиентите.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
  • до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
  • от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
  • от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
  • по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО:
  • Всички самолетни екскурзии се осъществяват при минимум 2 туриста. В случай че минималният брой записани участници за осъществяване на екскурзията не е достигнат, туроператорът може да анулира пътуването като възстанови на пътуващия изцяло всички плащания, направени за туристическия пакет, без да дължи допълнително обезщетение. Туроператорът е длъжен да уведоми пътуващите за анулирането на екскурзията:
20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-голяма от 6 дни
7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност от 2 до 6 дни
48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет – за пътувания с продължителност по-малка от 2 дни.

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
  • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
  • Виза за Шри Ланка
  • Подписване на договор за организирано пътуване

ПЛАЩАНИЯ:
  • Депозит в размер на 50%
  • Пълно плащане – 45 дни преди датата на заминаване
  • Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
  • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
  • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
  • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
  • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
  • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Шри Ланка е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
  • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
  • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
  • Гарант на "Дрийм Холидейс" по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 17 100 1315 0000648285 от 04.01.2018 г.
  • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
  • Местна валута: шриланкийска рупия

Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно