Шри Ланка

Екскурзия в Шри Ланка
Вашата оценка 5 от 1 глас
10 дни / 7 нощувки
от 1425
лв.
Маршрут:
София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София
Транспорт: Самолет

ПЪРВИ ДЕН/ София
Тръгване от терминал 2 на летище София с полет на Турски Авиолинии с междинно кацане в Истанбул за Коломбо, Шри Ланка.

ВТОРИ ДЕН/ Коломбо
Пристигане на международното летище в Коломбо, където ще бъдете посрещнати от представител на фирмата-партньор.
Следва трансфер до Коломбо, който продължава около 45 минути. След пристигане в Коломбо продължавате с обиколка на града (около 2 ч. - 2.5 ч.). Коломбо е бизнес и търговски център. В миналото е бил малко пристанищно градче. Ще видите много останки от португалското, холандското и британското управление от миналото. Ще минете през оживените търговски зони, както и през квартал Канелените градини. Ще посетите квартал Форт, който е бил английски административен и военен център, Крайморската улица, Златарския квартал, зоната на базара, където се намира каменен хиндуистки храм със сложни орнаменти, както и Холандската църква, построена през 1749 г. Ще посетите също така статуята на Буда, Международния конферентен център и Площада на независимостта.
Настаняване в хотел Grand Oriental 3*, Colombo или подобен или хотел Pegasus Reef 4*, Wattala или подобен според избрания вариант хотели. Вечеря и нощувка.

ТРЕТИ ДЕН/ Коломбо – Анурадхапура – Сигирия
След закуска отпътуване за Анурадхапура (около 5 ч.). Пристигане в Анурадхапура и обиколен тур на града (около 2 ч. - 2.5 ч.). Това е била столицата на Шри Ланка от 5. в. пр. Христа до 10. в. сл. Христа. Най -голямата забележителност на града са древните будистки храмове, най-известният от които е Ruvanveliseya, датиращ от 2. в. пр. Христа. Най-големият храм е Jetawanarama, който е бил една от най-големите постройки в Древността. Анурадхапура е включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.
Настаняване в хотел Acme Hotel 3*, Habarana или подобен или хотел Sungreen Resort & Spa 4*, Habarana или подобен според избрания вариант хотели. Вечеря и нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН/ Сигирия – Полонарува – Сигирия
След закуска следва посещение на крепостта Сигирия – петвековна скала, на която е построена крепост през 477 г. пр. Хр. от крал Кашиапа. Нарича се „Скалата на лъва“ и се издига на 200 м. над джунглата. Крепостта е била заобиколена от външен ров, имала е приятна градина, огледална стена, която е изрисувана със стенописи в тъмен цвят, както и красиво стълбище. Част е от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Водните градини, фонтаните, летните къщи и пещерите в близост не са за пропускане.
Следва отпътуване до Полонарува. Това е древна столица на Шри Ланка в периода 11.-13. в. и също е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. В Полонарува се намират някои от най-впечатляващите и великолепни статуи на Буда. Манастирският комплекс Гал Вихара е една от най-големите атракции - изсечен е в скалите и до така създадените изкуствени пещери е положена монолитна статуя на лежащ Буда, която е дълга цели 15 метра. Средновековната част от Полонарува е укрепена с вътрешни и външни ровове и стени. Тук се намират и Кралския дворец, Залата за аудиенции и други древни сгради.
Вечеря и нощувка в хотел Acme Hotel 3*, Habarana или подобен или хотел Sungreen Resort & Spa 4*, Habarana или подобен според избрания вариант хотели.

ПЕТИ ДЕН/ Сигирия – Дамбула – Канди
След закуска се отправяте към Канди, като по пътя се посещават пещерните храмове в Дамбула и Градината на подправките в Матале.
Дамбула - (част от световното културно наследство на ЮНЕСКО) - известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда.
След това се посещава Градината на подправките в Матале, където ще видите канела, кардамон, пипер и други растения. Тук можете също да купите подправки. На посетителите ще бъде обяснено за всеки един растителен вид в градината и неговата употреба в кухнята.
Следва посещение на будитски храм в Канди, известен като „Храма на зъба на Буда“. Той се намира в царския дворцов комплекс на града, в който се помещава реликва от зъба на Буда. От древни времена тя играе важна роля в местната политика, защото се вярва, че който я „притежава“, държи управлението на страната. Смята се за едно от най-ценните притежания на Шри Ланка.
Вечерта следва посещение на местна културна програма.
Настаняване в хотел Oak Ray City Hotel 3*, Kandy или подобен или хотел Royal Kandyan 4*, Kandy или подобен според избрания вариант хотели. Вечеря и нощувка.


ШЕСТИ ДЕН/ Канди – Перадения – Нувара Елия
След закуска посещение на Кралската Ботаническа градина в Перадения, която е известна с голямото си разнообразие от растителни видове. Градината притежава огромно количество различни видове орхидеи и е най-голямата в Азия в това отношение. Има над 4000 вида дървета и растения.
Следва отпътуване до Нувара Елия и по пътя посещение на чаена плантация.
След пристигане в Нувара Елия следва обиколка на града – наречен е „Малката Англия“ на Шри Ланка и е разположен сред красиви планини, долини, водопади и чаени плантации. Градът е повлиян от английски дух, а традициите на местните и архитектурата допринасят за атмосферата на този край. В центъра на града е разположен паркът Виктория – приятно място на пикник или отдих.
Настаняване в хотел Ramboda Falls Hotel 3*, Nuwara Eliya или подобен или хотел Glenfall Reach Hotel 3*+, Nuwara Eliya или подобен според избрания вариант хотели. Вечеря и нощувка.

СЕДМИ ДЕН/ Нувара Елия – Яла
След закуска отпътуване за Яла. По пътя се посещяват водопадите Равана.
След обяд следва джип сафари в национален парк Яла. Един от най-популярните паркове в Шри Ланка, националния парк Яла е дом на около 400 диви азиатски слона, могат да се срещнат около 30 леопарда, което обаче се смята за изключителен късмет, поради особеностите на този животински вид (активен през нощта, великолепен камуфлаж). В парка се срещат и немалко крокодили, златни чакали, водни биволи и още много едри животински видове. Също така територията на парка привлича огромно разнообразие от птици.
Настаняване в хотел Hotel Okrin 3*, Kataragama или подобен или хотел Hotel Chandrika 3*+, Tissamaharama или подобен според избрания вариант хотели. Вечеря и нощувка.

ОСМИ ДЕН/ Яла – Гале – Калутара/Панадура
След закуска отпътуване за Хикадува, по пътя посещение на холандската крепост в Гале.
Гале е столицата на южната провинция в Шри Ланка, намира се на около 190 км от Коломбо и е 4-ят най-голям град в страната. Разцвета си градът достига през 18. в. по време на холандския колониален период и е най-добре запазеният укрепен по португалски модел град в южна и югоизточна Азия. Тук са показани едни от най-интересните взаимни въздействия между португалския архитектурен стил и местните традиции. Градът е усилено укрепван с крепостни стени от холандските колонизатори през 17. в. Крепостта на Гале е най-голямата запазена крепост в Азия, която е построена от холандци. Ще имате възможност да се разходите около фара на пристанището и да посетите старата част на града, където може да видите местни дантели и произведения от дърворезба и да си купите сувенири.
Настаняване в хотел Tangerine beach 3*+, Kalutara или подобен или хотел Hotel Jie Jie Beach by Jetwing 4*, Panadura или подобен според избрания вариант хотели. Вечеря и нощувка.

ДЕВЕТИ ДЕН – ДЕСЕТИ ДЕН/ Калутара/Панадура – летище в Коломбо – Истанбул – София
Освобождаване на хотела и трансфер до летището в Коломбо за обратен полет до България с междинно прекачване.

Хотели по програмата:
1. Хотели 3*:
Grand Oriental 3*, Colombo www.grandoriental.com или подобен
Acme Hotel 3*, Habarana www.acmehotelhabarana.com или подобен
Oak Ray City Hotel 3*, Kandy www.oakrayhotels.com/oak-ray-city-hotel или подобен
Rambola Falls Hotel 3*, Nuwara Eliya www.rambodafalls.com или подобен
Hotel Okrin 3*, Kataragama www.hotelokrin.com или подобен
Tangerine beach Hotel 3*+, Kalutara www.tangerine.tangerinehotels.com или подобен
2. Хотели 3*+/4*:
Pegasus Reef Hotel 4*, Wattala www.pegasusreefhotel.com или подобен
Sungreen Resort & SPA, 4* Harabana www.sungreenhabarana.com или подобен
Royal Kandyan 4*, Kandy www.royalkandyan.lk или подобен
Grenfall Reach Hotel 3*+, Nuwala Eliya www.glenfallreachhotel.com или подобен
Hotel Chandrika 3*+, Tissamaharama www.chandrikahotel.com или подобен
Hotel Jie Jie Beach by Jetwing 4*, Panadura www.jetwinghotels.com/jiejiebeachbyjetwing или подобен

ЦЕНИ:
Хотели Периоди Тип изхранване Възрастен в двойна стая Единично настаняване Трети възрастен в стая
Хотели 3* 01.05.2018–30.06.2018 и 01.09.2018–31.10.2018 Закуска и вечеря 1 425 лв. 1 930 лв. 1 400 лв.
Хотели 3* 01.07.2018–31.08.2018 Закуска и вечеря 1 535 лв. 2 040 лв. 1 510 лв.
Хотели 3*+/4* 01.05.2018–30.06.2018 и 01.09.2018–31.10.2018 Закуска и вечеря 1 555 лв. 2 195 лв. 1 530 лв.
Хотели 3*+/4* 01.07.2018–31.08.2018 Закуска и вечеря 1 730 лв. 2 375 лв. 1 705 лв.

Примерно полетно разписание:
Номер на полета Летище Излита Летище Каца
ТК 1030 София 21:40 Истанбул 23:05
ТК 730 Истанбул 01:55 Коломбо 15:00
ТК 731 Коломбо 20:25 Истанбул 05:00
ТК 1027 Истанбул 07:45 София 09:05

Цената включва:
 • 7 нощувки в съответните хотели с включени закуски и вечери
 • Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро на ЗАД "Армеец"
 • Трансфери с климатизиран автобус и англоговорящ гид
 • Входни такси за туристическите обекти по програмата

Цената не включва:
 • Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София с включени летищни такси и регистриран багаж
 • Обяди и минерална вода
 • Бакшиши - 30$
 • Виза - 40$
 • Разрешение за правене на снимки или видео
 • Разходи от личен характер

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:

ТАКСИ ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕ НА ДОГОВОРА ОТ СТРАНА НА ПЪТУВАЩИЯ:
 • до 60 календарни дни преди датата на отпътуване – не се удържа такса
 • от 59 до 30 календарни дни преди датата на отпътуване – удържа се такса в размер на внесения депозит
 • от 29 до 20 календарни дни преди датата на отпътуване – таксата е в размер на 85% от общата сума на туристическия пакет
 • по-малко от 19 календарни дни преди датата на отпътуване до деня на отпътуване – таксата е в размер на 100% от общата сума на туристическия пакет
Ако посочените срокове не противоречат на анулационните условия на авиопревозвача при закупени самолетни билети.

МИНИМАЛЕН БРОЙ ЗАПИСАНИ УЧАСТНИЦИ ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ПЪТУВАНЕТО: НЯМА

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
 • Валиден задграничен паспорт минимум 6 месеца от датата на напускане на страната
 • Подписване на договор за организирано пътуване


ПЛАЩАНИЯ:
 • Депозит в размер на 50%
 • Пълно плащане – 30 дни преди датата на заминаване
 • Плащанията се извършват в офисите на туроператора в лева или с дебитна/кредитна карта или по банка.

ЗАБЕЛЕЖКИ:
 • Екскурзията не е подходяща за лица с ограничена подвижност
 • Здравни изисквания: няма специални здравни изисквания
 • Туроператорът не носи отговорност и не възстановява суми на туристи, на които им е отказана туристическа виза, където се изисква такава
 • Туроператорът не носи отговорност за загубата на багаж по време на полетите.
 • Паспортни и визови изисквания: за пътуване до Шри Ланка е необходимо да притежавате международен паспорт, валиден 6 месеца от датата на връщане
 • Застраховката, включена в туристическия пакет, покрива разходите за медицински прегледи, изследвания и болнично лечение, както и транспортни разходи от мястото на злополуката (заболяването) до най-близката болница, разходи за лекарства и медикаменти при извънболнично лечение, както и за репатриране.Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ осигурява денонощна помощ чрез асистанс обслужване на български език и гарантира 100% плащане на направените разходи в рамките на договорения лимит на отговорност, без самоучастие на застрахованите лица
 • Информация относно отпътуването (сборен час и място, име и телефонен номер на водача на пътуването) ще получите до 7 дни преди датата на отпътуване, на посоченият от Вас имейл или телефон
 • Гарант на "Дрийм Холидейс" по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица № 17 100 1315 0000648285 от 04.01.2018 г.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД „Армеец“ АД до 5 дни след сключване на договор.
 • Местна валута: шриланкийска рупия


Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
7 нощувки в съответните хотели с включени закуски и вечери ДА
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 10 000 евро на ЗАД "Армеец" ДА
Трансфери с климатизиран автобус и англоговорящ гид ДА
Входни такси за туристическите обекти по програмата ДА
Самолетен билет София - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София с включени летищни такси и регистриран багаж ДА
Обяди и минерална вода ДА
Разрешение за правене на снимки или видео ДА
Разходи от личен характер ДА
Бакшиши - 30$
Виза - 40$
ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно