Шри Ланка

Почивка в Шри Ланка - 5 нощувки
Вашата оценка
6 дни / 5 нощувки
от 950
лв.
Маршрут:
София - Шри Ланка
Транспорт: Самолет

На територията на Шри Ланка се намират цели 8 обекта от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Със своите 2000 години култура, Шри Ланка впечатлява с легендарни храмове обсипани с красиви детайли. Освен това там са и плажовете - чисто бели и често диви, те обграждат острова, така че където и да отидете, ще бъдете близо до някое от тези пясъчни бижута.
Шри Ланка е известна като „Страната на усмихващите се хора...“
Посетете и разберете защо!

Цената включва:
 • 5 нощувки в хотел 4* с много добър рейтинг с включени закуски и вечери
 • трансфери -летище – хотел-летище с автомобил с климатик
 • индивидуално посрещане на английски език
 • медицинска застраховка

Цената НЕ включва:
 • самолетен билет София – Доха – Коломбо – Доха – София /цена на билета от 550 евро/
 • Виза – 35 USD / документите се подават в Дрийм Холидейс, 1 месец преди отпътуване и визата се полага в паспорта при кацане на летище Коломбо/.
 • Бакшиши.
 • Всички разходи от личен характер.

Препоръчани екскурзии
заявяват се предварително в България

Целодневна екскурзия до Сигирия и Дамбула – 120 евро на човек
Сигирия, ще имате възможност да посрещнете слънцето и да се изкачите до „Небесната крепост” с красиви фрески от времето на управлението на крал Кашяпа (5 век). Скалата с крепостта е била смятана някога за 8-то чудо на света и представлява удивителна находка от архитектурата на древния свят. Позната е още като „Лъвската скала”, защото портата й е била охранявана от гигантски лъв. Със своята тройна защита от ровове, скалата се издига на около 152 м. височина. На върха й се намират останките от оргомен и разкошен дворец с градини с изкуствени езера. Следва - Дамбула, известна със своите красиво украсени пещери от 1 век пр. Хр. Дамбула е огромна изолирана скала с височина около 150 м. и с площ около 1 миля в диаметър, прорязана от пещери, в които се е криел крал Уалагамба по време на 14-годишното му изгнаничество от Анарадхапура. След като си възвърнал престола, кралят построил най-импозантният скален храм на острова. В първата пещера е изсеченият в скалата релеф на Полегналия Буда, дълъг около 14 метра. Във втората пещера – най-красивата и най-голямата от всички, се намират 150 статуи в реален ръст на божества, свързани с будизма, заедно с множество изображения на самия Буда.

Целодневна екскурзия до Пинавала-Канди-Перадения –135 евро на човек
Екскурзията започва с Пинавала – сиропиталище за слонове. Тук ще имате възможност да видите голям брой слонове на едно място – едно истинско семейство. Сиропиталището е създадено през 1957г., като започва със седем осиротели слона. Днес, над 40, повечето от тях се наслаждават на щастието да отглеждат своите малки на същото място. С помощта на местни и чуждестранни експерти в областта, това място се превръща в успешна програма за развъждане на тези прекрасни създания. Първото слонче се ражда през 1984г. Днес това е най-доброто място, където може да видите как се хранят слоновете и как след това си взимат баня в реката близо до града. Канди, мястото, на което се провежда ежегодния фестивал Perahera. Последната крепост на кралете на Шри Ланка, която е била преотстъпена на британците през 1815г. в Канди, е добър пример за будисткото влияние на острова. Храмовете в града поддържат будистките традиции живи. Ще посетите будисткия храм, известен като „Храма на зъба на Буда“. Той се намира в царския дворцов комплекс на града, в който се помещава реликвата от зъба на Буда. От древни времена тя играе важна роля в местната политика, защото се вярва, че който я „притежава“, държи управлението на страната. Смята се за едно от най-ценните притежания на Шри Ланка.
Кралската Ботаническа градина в Перадения. Тя се простира на близо 600 декара. Създадена е през 1374г. за кралете на Гампола и Канди. В нея има повече от 5000 видове дървета и храсти. Някои от тях са ендемити за тропичния климатичен пояс. Популярни след туристите са Къщата на Орхидеите и Градината с подправките. Има пет алеи с различни видове палми като най-старата и най-дългата от тях е засадена през 1905г. Алеята с кокосовите палми е от семена, донесени от Сейшелите.

Забележки:
 • Туроператорът си запазва правото на промяна в последователността на изпълнение на програмата и допълнителните екскурзии.
 • Гарант на "Дрийм Холидейс" по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма е застрахователна компания ЗАД "Армеец" АД, застрахователна полица N 16 100 1315 0000581754, ЗАД Армеец, София,
тел. 02/8119100, факс: 02/8119103, ЕИК 121076907.
 • Туроператорът предоставя възможността на клиента да сключи застраховка „Отмяна на пътуване“, застраховка за разходите за съдействие, включително при репатриране, както и за случаите на злополука, болест или смърт със ЗАД "Армеец" АД до 5 дни след сключване на договор.

Допълнителни услуги
Название Включена Избираема Цена
трансфери -летище – хотел-летище с автомобил с климатик ДА
индивидуално посрещане на английски език ДА
медицинска застраховка ДА
самолетен билет София – Доха – Коломбо – Доха – София
Виза – 35 USD ДА
Бакшиши ДА
Всички разходи от личен характер. ДА
Целодневна екскурзия до Сигирия и Дамбула ДА 120 лв.
Целодневна екскурзия до Пинавала-Канди-Перадения ДА 125 лв.
ИЗБЕРИ ХОТЕЛ
950 лв.
Коломбо, Шри Ланка
Хотели в чужбина
Резервирай онлайн
Хотели в България
Резервирай онлайн
Полети
Изгодни оферти за самолетни биети
в цял свят
Рент-а-кар
Рзервирай изгодно, пътувай удобно